O Mateschitz «έχει χάσει το ενδιαφέρον του για την F1»

O Mateschitz «έχει χάσει το ενδιαφέρον του για την F1»

Ο Niki Lauda εκτιμά ότι ο ιδιοκτήτης της Red Bull έχει χάσει το ενδιαφέρον του και δεν αποκλείεται να αποσύρει τις ομάδες του από την F1.

H Red Bull και η Toro Rosso έχουν μείνει χωρίς προμηθευτή κινητήρων για το 2016, αφού αποφάσισαν να διακόψουν το συμβόλαιό τους με τη Renault στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής χρονιάς.

Η Mercedes έχει ήδη αποφασίσει να μην καλύψει τι κενό, αφήνοντας έτσι τη Ferrari ως τη μόνη ρεαλιστική ελπίδα για να συνεχίσουν οι δύο ομάδες.

Πιστεύεται ότι η Ferrari πρόσφερε στη Red Bull τον φετινό της κινητήρα για να τοποθετηθεί στα μονοθέσια του 2016, πράγμα που απορρίφθηκε αφού η Red Bull αναζητεί ισότητα και ανταγωνιστικότητα.

Η μπάλα βρίσκεται τώρα στην πλευρά του προέδρου της Ferrari, Sergio Marchionne, ο οποίος, σύμφωνα με τον Bernie Ecclestone, έχει δηλώσει «τρομοκρατημένος» για την ομάδα του αν η Red Bull έχει τον ίδιο κινητήρα.

Ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes, o Niki Lauda, όμως εκτιμά ότι δεν θα πείραζε και πολύ τον (επίσης Αυστριακό) Mateschitz να αφήσει τις ομάδες του να κλείσουν.

«Διαισθάνομαι ότι αυτή τη στιγμή ο Mateschitz δεν πιέζει πολύ ο ίδιος», λέει ο Lauda. «Αφήνει τον Helmut [Marko, τον σύμβουλό του] και τον Christian [Horner, επικεφαλής της ομάδας] να δουλεύουν για μια συμφωνία, αλλά δεν είναι ο ηγέτης όπως ήταν στο παρελθόν. Παλιά τα έκανε όλα μόνος του».

Όταν ρωτήθηκε αν ο Mateschitz έχει χάσει το ενδιαφέρον του, ο Lauda απάντησε: «Για μένα έτσι δείχνει, διότι τον ξέρω πολύ καιρό και κανονικά τα διευθύνει όλα, όμως αυτή τη στιγμή δεν εμπλέκεται καθόλου».

Σχετικά με το αν ο Mateschitz θα μπορούσε να αποσύρει τη Red Bull από την F1, o Lauda πρόσθεσε: «Είναι δύσκολο να πω, αλλά αν κρίνω από τον τρόπο που δρα ο Didi αυτό τον καιρό, ναι, θα μπορούσε να το σκεφτεί. Το να καταλήξεις στην κατάσταση αυτή, όπου είναι διαθέσιμος μόνο ένας κινητήρας, είναι δύσκολο».

Ο Lauda είναι ανένδοτος ότι η Mercedes δεν θα αλλάξει την απόφασή της για να βοηθήσει τη Red Bull: «Όχι. Είχαμε μια μακρά εσωτερική συζήτηση πάνω σ’ αυτό. Δεν μπορούμε να τριγυρίζουμε παρακαλώντας κάποιους να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον κινητήρα. Το αντίστροφο ισχύει. Όμως ποτέ δεν μας προσέγγισαν, οπότε και ποτέ δεν το σκεφτήκαμε»

O Lauda υποστηρίζει ότι η απέχθεια του Mateschitz προς τη Mercedes είναι η αιτία που δεν έχει γίνει επίσημη προσέγγιση. «Αν δεν με προσεγγίσουν, τι θα έπρεπε να κάνω; Να του πετάξω [του Mateschitz] έναν κινητήρα και να του τον κάνω δώρο; Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα. Υπάρχει λόγος γι’ αυτό και τον γνωρίζω το λόγο: δεν συμπαθεί τη Mercedes.

Τον ξέρω πολύ καλά. Η Ferrari είναι η εναλλακτική του τώρα και εξαρτάται από αυτόν αν θέλει να την ακολουθήσει ή όχι».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube