O Lauda «άκουσε φήμες» πως κάποιοι χρησιμοποιούν δεύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου

O Lauda «άκουσε φήμες» πως κάποιοι χρησιμοποιούν δεύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου

Στάχτη στα μάτια ή προσπάθεια να ξεμπροστιάσει τον ανταγωνισμό;

Από ιδρύσεως της Formula 1 αποτελεί κοινή πρακτική των ομάδων η προσπάθεια εύρεσης κάποιας «τρύπας» που θα τους επιτρέψει να παρακάμψουν τους κανονισμούς μένοντας ταυτόχρονα σύννομοι με το γράμμα τους.

Για το 2015 η FIA ορίζει πως η μέγιστη επιτρεπόμενη ποσότητα καυσίμου σε κάθε μονοθέσιο είναι 100 kg ανά αγώνα. Επίσης, η ροή του καυσίμου δεν μπορεί να ξεπερνά τα 100 kg την ώρα, ενώ απαγορεύονται οι ανεφοδιασμοί.

Στο Grand Prix της Βαρκελώνης, το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff, παραδέχτηκε στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichter πως οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg έχουν στη διάθεσή τους «μία επιπλέον λειτουργία» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στα δοκιμαστικά, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

Ο Niki Lauda όμως δήλωσε στο γερμανικό κανάλι RTL ότι έχει ακούσει κάτι άλλο: «Υπάρχουν φήμες ότι τα μονοθέσια κάποιες ομάδων διαθέτουν ένα επιπλέον ρεζερβουάρ καυσίμου το οποίο και χρησιμοποιούν στον αγώνα.» 

Το καρφί προφανώς πήγαινε στη Ferrari που ενώ συνήθως υστερεί στα δοκιμαστικά, στον αγώνα ο ρυθμός των οδηγών της είναι πολύ πιο κοντά σε αυτόν των Mercedes και είναι και η μόνη που, με τη νίκη του Sebastian Vettel στη Μαλαισία, έχει διακόψει το σερί των Γερμανών.

«Όλα αυτά είναι φήμες», πρόσθεσε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, θέλοντας να βγάλει την ουρά του απ’ έξω σε περίπτωση που κληθεί ν’ αποδείξει τους ισχυρισμούς του. «Το βέβαιο είναι πως από εδώ και πέρα κάτι τέτοιο θα είναι αδύνατο.»

Κι αυτό επειδή η FIA απέστειλε μία νέα τεχνική οδηγία στις ομάδες με άμεση ισχύ από το ισπανικό Grand Prix, που ορίζει ότι η ροή του καυσίμου «πρέπει να παραμένει σταθερή».

«Επιπλέον, θα διεξάγουμε πολύ προσεκτικούς ελέγχους σε όλα τα συστήματα τροφοδοσίας που χρησιμοποιούνται», σχολίασε ο τεχνικός διευθυντής της ομοσπονδίας Charlie Whiting.

[Πηγή: WorldCarFans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube