O Hulkenberg στη Renault το 2017

O Hulkenberg στη Renault το 2017

H Renault F1 ανακοίνωσε ότι ο Nico Hulkemberg θα οδηγεί για τη γαλλική ομάδα το 2017, έχοντας υπογράψει «πολυετές συμβόλαιο».

Σήμερα Παρασκευή, η Force India αποδέσμευσε τον Hulkenberg από το συμβόλαιό του, ώστε να μπορέσει να πάει στη Renault, που επανήλθε φέτος στην F1 αφού εξαγόρασε την ομάδα της Lotus.

Ο πρόεδρος της Renault Sport Racing, Jerome Stoll, δήλωσε ότι ο Hulkenberg θα προσφέρει την εμπειρία που χρειάζεται για ανέβει η ομάδα στην κατάταξη.

«Το 2017 θα είναι η δεύτερη χρονιά από την επιστροφή του Group Renault ως κατασκευαστή στη Formula 1, και το επόμενο σκαλί στο ταξίδι μας», είπε ο Γάλλος.

«Αυτή τη σεζόν μπήκαν τα θεμέλια για τη μελλοντική επιτυχία. Για το επόμενο βήμα χρειαζόμασταν έναν έμπειρο οδηγό που να είναι ακόμη διψασμένος για θέσεις στο βάθρο. Ο Nico Hulkenberg ταιριάζει τέλεια σ’ αυτό το ρόλο και αποτελεί ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα σε ό,τι θέλουμε να επιτύχουμε.

«Είναι ένας πολύ ταλαντούχος, αφοσιωμένος και ενθουσιώδης οδηγός. Ο Nico θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε όλη τη σκληρή δουλειά που κάναμε φέτος και να τη μεταφράσουμε σε βελτιωμένα αποτελέσματα στην πίστα το 2017 και μετά. Ανυπομονούμε να τον δούμε στο νέο μας μονοθέσιο του 2017».

Ο Hulkenberg ήρθε στην F1 το 2011 ως εφεδρικός οδηγός της Force India, έγινε οδηγός αγώνων της ομάδας το 2012 και στη συνέχεια έκανε μια χρονιά με τη Sauber για να επιστρέψει και πάλι στη Force India το 2014.

Είχε μέχρι στιγμής αρκετά καλά αποτελέσματα με την ομάδα, αλλά δεν έχει ανέβει ακόμη στο βάθρο, ενώ ο team-mate του, Sergio Perez, έχει πάρει τέσσερις τρίτες θέσεις και 46 βαθμούς παραπάνω από τον Γερμανό την ίδια περίοδο.

«Πάντα ήταν το όνειρό μου να δουλέψω σε μια εργοστασιακή ομάδα», δήλωσε ο Hulkenberg. «Οι νέοι κανονισμοί στην F1 θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα δώσουν στην ομάδα μας μια καλή ευκαιρία.

«Τα επόμενα χρόνια, η Renault θα παίξει το ρόλο του διεκδικητή, ρόλο που ταιριάζει 100% στη δική μου προσέγγιση των αγώνων. Ανυπομονώ να γίνω μέλος της οικογένειας. Για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν όμως θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε η Force India να πάρει την 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube