O Ecclestone εκδικείται τους Γερμανούς επειδή δεν του πούλησαν το Ring

O Ecclestone εκδικείται τους Γερμανούς επειδή δεν του πούλησαν το Ring

Δεν νομίζω να ξαναγίνει αγώνας F1 εκεί δήλωσε και εξήγησε ευθαρσώς και το γιατί

«Κοίταξαν πώς θα πάρουν ένα-δύο εκατομμύρια παραπάνω ενώ εγώ θα τους εξασφάλιζα αγώνες για τα επόμενα 100 χρόνια». Με αυτά τα λόγια ο Ecclestone έδειξε τις προθέσεις του για το μέλλον του Nürburgring.

Η ιστορία ξεκινά από την εποχή που οι Γερμανοί έβγαλαν προς πώληση την περίφημη πίστα στα Eiffel Mountains. Ο Bernie είχε κάνει μια οικονομική προσφορά και είχε συμφωνήσει σχεδόν στην αγορά του, αλλά οι Γερμανοί προτίμησαν μια άλλη οικονομικά καλύτερη (όχι πολύ) προσφορά. Κάπου εκεί ράγισε και το γυαλί στις σχέσεις τους με τον Ecclestone, όπως και ο ίδιος λέει. 

Σε δηλώσεις του ο Bernie τονίζει πως το πούλησαν (σσ: το Ring) σε κάποιον που στη συνέχεια το μεταπώλησε για ένα δύο εκατομμύρια παραπάνω. Η βλακεία τους είναι πως γι’ αυτό το ασήμαντο ποσό έχασαν κάποιον (εννοεί τον εαυτό του) που είχε εγγυηθεί ότι η πίστα θα είχε αγώνες για τα επόμενα 100 χρόνια και πως θα έκανε κάθε προσπάθεια να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. «Και τώρα τί κατάλαβαν» διερωτάται ο Ecclestone, ο οποίος λίγο πριν είχε ξακαθαρίσει πως αν η F1 επιστρέψει στη Γερμανία αυτό θα γίνει αποκλειστικά και μόνο στην πίστα του Hockenheim και όχι όπως παλιά που ο αγώνας εναλλασσόταν ανάμεσα στις δύο πίστες. 

Είναι σαφές ότι ο ισχυρός άνδρας της F1 τιμωρεί τους Γερμανούς για την απόφασή τους να τον πετάξουν έξω από το Ring, την ώρα που αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο στο μέλλον να τεθεί υπό αμφισβήτηση και αυτή η ίδια η διεξαγωγή αγώνα στο Hockenheim, με δεδομένο πως ακούγονται φωνές-μηνύματα πως η συγκεκριμένη πίστα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για αγώνα της F1. 

Σε κάθε περίπτωση για το 2016 το GP της Γερμανίας θα γίνει το τριήμερο 29-31 Ιουλίου στο Hockenheim. Για το μέλλον ουδείς πλήν Bernie γνωρίζει τι θα γίνει… 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube