O Ecclestone αντιδρά στην καταγγελία

O Ecclestone αντιδρά στην καταγγελία

O Bernie Ecclestone δεν κατηγορεί τις Force India και Sauber επειδή εκδήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους με καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά με την καταγγελία που κατέθεσαν οι δύο ομάδες στην επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ, ο Bernie Ecclestone δήλωσε στο «αδελφό» μας AUTOSPORT:

«Δεν έχουμε αποθαρρύνει ούτε ενθαρρύνει κανένα να κάνει οτιδήποτε. Γι’ αυτό υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, για τέτοιου είδους πράγματα. Οι ομάδες πρέπει να το επιχειρήσουν, και αν επιτύχουν έχει καλώς, αν όχι τότε δεν κοστίζει τίποτε».

Αν η ΕΕ αποφασίσει να ερευνήσει την υπόθεση και βρει την F1 ένοχη για κατάχρηση εξουσίας στον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις της (εν προκειμένω την κατανομή των εσόδων στις ομάδες), τότε μπορεί να της επιβληθεί ένα πρόστιμο ίσο με το 10% του τζίρου της (που πέρσι ήταν €1,45 δισεκατομμύρια) και παράλληλα να απαιτηθεί αλλαγή της δομής της.

Ο Ecclestone παραμένει αδιάφορος και δεν κρατά κακία στις Force India και Sauber για την προσπάθειά τους να αγωνίζονται επί ίσοις όροις με τις μεγάλες ομάδες.

«Η ουσία, αυτό που οι ομάδες λένε, είναι ότι δίνουμε πολλά λεφτά σε κάποιους και όχι αρκετά στους άλλους», είπε ο ισχυρός άνδρας της F1. «Όμως όλα αυτά έγιναν ενώ όλοι ήξεραν τι θα έπαιρναν και τι θα συνέβαινε, και όλοι υπέγραψαν συμβόλαια που ήταν πολύ ξεκάθαρα.

«Έχουν αλλάξει γνώμη, υποθέτω. Και δεν τους κατηγορώ, καθόλου. Κάποιος θα το εξετάσει και θα αποφασίσει είτε ότι οι συμφωνίες που υπέγραψαν είναι έγκυρες και πρέπει να τις ακολουθήσουν, είτε ότι είναι άκυρες και πρέπει να αλλάξουν. Από τη δική μας σκοπιά, δεν θα κάνει καμία απολύτως διαφορά».

Τα συμβόλαια στα οποία αναφέρεται ο Ecclestone είναι αυτά που υπογράφτηκαν από τις ομάδες και στα οποία προφανώς ξεκαθαρίζεται ότι οι πέντε μεγάλες ομάδες θα παίρνουν πριμ, μετά από διμερείς συμφωνίες του 2012.

Ο Ecclestone ανακοίνωσε ότι ήταν πλήρως ενημερωμένος από τις δύο ομάδες πριν κατατεθεί η καταγγελία, πράγμα που του επέτρεψε να βάλει στα πράγματα και τον CEO της CVC (ιδιοκτήτριας της F1), Donald Mackenzie.

«Τον προειδοποίησα ότι θα γινόταν αυτό, οπότε έχει την ίδια γνώμη με εμένα. Δεν είναι απογοητευμένος ούτε ενοχλημένος», είπε ο Ecclestone. «Ήξερα πότε θα ανακοινωνόταν. Ήμουν καλά πληροφορημένος από τους ανθρώπους που κατέθεσαν την καταγγελία, οπότε είναι OK. Κανένα πρόβλημα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube