Ο Β.Εcclestone παραιτήθηκε για να δικαστεί για τη δωροδοκία τραπεζίτη

Ο Β.Εcclestone παραιτήθηκε για να δικαστεί για τη δωροδοκία τραπεζίτη

Το σύμβούλιο της F1 έκανε δεκτή την παραίτησή του

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Β.Εcclestone παραιτήθηκε προχθές από το αξίωμά του, μετά την κλήση του σε απολογία από δικαστήριο στο Μόναχο για την υπόθεση δωροδοκίας του Γκριμπόφσκι το 2006.

Ο Ecclestone κατηγορείται ότι δωροδόκησε ένα γερμανό τραπεζίτη με 27 εκατομμύρια λίρες, προκειμένου να μεσολαβήσει στην πώληση των μετοχών της F1 στην εταιρεία του. Τον ερχόμενο Απρίλιο θα αρχίσει η πολύκροτη δίκη και μέχρι τότε η «γριά αλεπού» θα βρίσκεται εκτός του Δ.Σ.

Όπως ανακοίνωσε η Delta Topco Ltd, επικεφαλής της διαχείρισης του F1 Group, το συμβούλιο συμφώνησε να παραιτηθεί ο κύριος Ecclestone και ήδη έχει παραδώσει τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά του. Από δω και στο εξής, τις εγκρίσεις και υπογραφές των συμβολαίων, καθώς και θεμάτων της επιχείρησης θα αναλάβουν ο πρόεδρος Peter Brabeck-Letmathe και ο αντιπρόεδρος Donald Mackenzie.

Είναι σίγουρο πάντως πως ο 83χρονος Βρετανός θα εξακολουθήσει να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο, αφού δικό του έργο είναι η τεράστια εμπορισκή επιτυχία της F1 και δεν σκοπέυει έτσι έυκολα να την εγκαταλείψει...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube