Ο «αλλαγμένος» Räikkönen θα έχει ένα «εκπληκτικό» 2016

Ο «αλλαγμένος» Räikkönen θα έχει ένα «εκπληκτικό» 2016

Ένας διαφορετικός, πιο συγκεντρωμένος Kimi θα έχει μια «εκπληκτική» χρονιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ferrari, Sergio Marchionne.

O Räikkönen έκλεισε το 2015 στην 4η θέση της βαθμολογίας των Οδηγών, αλλά με μόλις πάνω από τους μισούς βαθμούς του team-mate του, Sebastian Vettel.

Δυσκολεύτηκε κυρίως στις κατατακτήριες δοκιμές και πήρε μόνο τρία βάθρα το 2015, ενώ ο Vettel πήρε 13 που περιλάμβαναν και τρεις νίκες.

Το μέλλον του Räikkönen ήταν θέμα συζήτησης όλο το καλοκαίρι, πριν η Ferrari ανακοινώσει ότι θα τον κρατήσει για μία ακόμη χρονιά.

Ο Marchionne πιστεύει πως η τακτοποίηση της προσωπικής ζωής του Kimi έχει θετική επίδραση στην απόδοση του Φιλανδού πίσω από το τιμόνι.

«Είδα μια τεράστια αλλαγή στον Kimi μέσα στη χρονιά», είπε ο Marchionne. «Το δεύτερο μισό της σεζόν ήταν πολύ καλύτερο από το πρώτο μισό. Ήταν σαν να έβλεπες κινηματογραφική ταινία.

«Μιλάγαμε με κάποιους συναδέλφους τις τελευταίες μέρες και νομίζω πως αρχίζουμε να βλέπουμε έναν διαφορετικό Kimi. Το γεγονός ότι είναι πλέον παντρεμένος με παιδί… Μου έδειξε μια φωτογραφία του γιου του στις αρχές του μήνα, είναι ένας περήφανος πατέρας.

«[Η διάθεσή του] αντανακλά τις αλλαγές στη ζωή του. Πιστεύω πως είναι πολύ πιο ήρεμος και τακτοποιημένος, πράγμα που νομίζω ότι θα βοηθήσει το 2016. Πιστεύω πως θα είναι σαφώς πιο συγκεντρωμένος απ’ ό,τι τον τελευταίο καιρό και είμαι ενθουσιασμένος που ανήκει στην ομάδα μας».

Σχετικά με την έλλειψη φόρμας του Raikkonen τον τελευταίο καιρό, ο Marchionne είπε πως είναι βέβαιος ότι ο πρωταθλητής του 2007 θα αποδώσει τα αναμενόμενα του χρόνου.

«Έχουμε δύο οδηγούς που ανταγωνίζονται και απλά συνέβη ο Sebastian να έχει μια εκπληκτική χρονιά την πρώτη του χρονιά στην ομάδα. Περιμένω ο Kimi να ανταποκριθεί στην πρόκληση και να έχει κι αυτός ένα εκπληκτικό 2016. Πιστεύω πως μπορεί. Είναι καλό παιδί».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube