Niki Lauda: Στόχος μας η pole position στο Μονακό

Niki Lauda: Στόχος μας η pole position στο Μονακό

Ο Αυστριακός πιστεύει πως αν καταφέρουν να είναι πρώτοι στη σειρά εκκίνησης δεν θα έχουν πρόβλημα να κερδίσουν τον αγώνα

Ενόψει του αγώνα στο Πριγκιπάτο, ο Niki Lauda δήλωσε ευτυχισμένος αλλά και υπερήφανος με τις επιδόσεις των μονοθεσίων της Mercedes.
 
Ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο αγώνας στο Μονακό έχει πάρα πολλές ιδιαιτερότητες και πως στόχος τόσο του Hamilton όσο και του Rosberg πρέπει να είναι η pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.
Και αυτό διότι εκτιμά πως στον συγκεκριμένο αγώνα, όποιος ξεκινήσει πρώτος (και στρίψει πρώτος προσθέτουμε εμείς), θα είναι και ο νικητής του αγώνα. 
 
Στο περιθώριο των δηλώσεών του όμως ο Lauda δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Ferrari, τονίζοντας πως είναι πλέον πεπεισμένος πως τα κόκκινα μονοθέσια βγάζουν 40 ίππους περισσότερους από πέρυσι και πως γι' αυτό το λόγο η Mercedes δεν πρέπει να εφησυχάζει και επιβάλλεται να συνεχίσει να εξελίσσει τα αυτοκίνητά της για να είναι συνεχώς ανταγωνιστική και «μέσα στη μάχη».
 
Σχολιάζοντας τέλος τον αγώνα στη Βαρκελώνη είπε πως μέχρι εκείνο το Γραν Πρι, ο Hamilton ήταν αυτός που οδηγούσε αλάνθαστα και κέρδιζε, αλλά ο Rosberg επανέκαμψε και έσπασε το σερί του Lewis. Πίστευα - είπε ο Lauda - πως κανείς δεν θα μπορούσε να σταματήσει τον Hamilton, αλλά η επιστροφή του Rosberg με χαροποιεί ιδιαίτερα
 
Ωστόσο κατέληξε πως αν ο Rosberg θέλει να μείνει μέσα στο παιχνίδι διεκδίκησης του τίτλου πρέπει να παλέψει στο Μονακό και να είναι αυτός που θα κερδίσει τον αγώνα.
 
Αν ο Hamilton κέρδισει στο Μόντε Κάρλο είπε ο Lauda, τότε τα πάντα θα έχουν τελειώσει για τον Rosberg, στέλνωντας έτσι ένα σαφές μήνυμα στον Γερμανό πιλότο της Mercedes. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube