Niki Lauda: Απαράδεκτη η ενέργεια του Rosberg

Niki Lauda: Απαράδεκτη η ενέργεια του Rosberg

Θυμωμένος ο Lauda με την επίθεση του Rosberg στον Hamilton

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Rosberg κινήθηκε με τόση επιθετικότητα, αλλά κυρίως τόσο νωρίς κατά του Hamilton».

Aυτά δήλωσε ο Lauda σχετικά με το ατύχημα ανέμεσα στους δύο πιλότους της Mercedes στο Spa, τονίζοντας πως η ενέργεια του Rosberg  είναι απαράδεκτη. Ωστόσο διευκρίνισε πως το απαράδεκτο της υπόθεσης δεν είναι η κίνηση αυτή καθαυτή, αλλά το πόσο νωρίς μέσα στον αγώνα έγινε . 

Και ο Lauda συνέχισε: «Ο Lewis ήταν καθαρά μπροστά, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Ο Nico ήταν πίσω. Γιατί στο δεύτερο μόλις γύρο; Κάποιος θέλω να μου το εξηγήσει αυτό. Διότι στη μεταξύ τους μάχη, στο τέλος ενός αγώνα, όλα μπορεί να συμβούν, αλλά όχι στο δεύτερο μόλις γύρο». 

Ο Lauda  επίσης τόνισε πως η ομάδα πρέπει επιτέλους να καθίσει κάτω και με αφορμή αυτό το ατύχημα να κάνει μια συζήτηση εφ΄όλης της ύλης… 

Τέλος, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και στέλεχος της Mercedes τόνισε με νόημα πως θα συζητήσουν αργότερα σήμερα όλα όσα έγιναν. Ομως για τον Hamilton η εξέλιξη του αγώνα στο Spa ήταν ό,τι χειρότερο. «Δεν είμαι ευχαριστημένος», κατέληξε, »ούτε από το αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά στην ομάδα».

Το σίγουρο είναι πως οι ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο οδηγών μετά από αυτό το συμβάν θα ενταθούν ακόμη περισσότερο. Και το κλίμα στη Mercedes χρειάζεται επειγόντως έναν «ειρηνοποιό» αν η ομάδα θέλει να πορευτεί χωρίς αναταράξεις ως το τέλος του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube