«Νίκες; Το 2016 – και αν», λέει μηχανικός της Honda

«Νίκες; Το 2016 – και αν», λέει μηχανικός της Honda

Κόντρα στο ρεύμα πήγε ένας μηχανικός της ιαπωνικής εταιρείας που προμηθεύει κινητήρες στη McLaren.

Επιτέλους, να και κάποιος που τα πόδια του πατάνε στη γη. Ο λόγος για τον μηχανικό της Honda, Ryo Mukumoto.

Στην ερώτηση αν οι Fernando Alonso και Jenson Button θα μπορέσουν να κερδίσουν κάποιο Grand Prix φέτος, απάντησε κατηγορηματικά «όχι».

Η ισπανική εφημερίδα Marca, που έβγαλε την είδηση, συμπληρώνει πως ο Makumoto σχολίασε ότι «και η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είπε πρόσφατα ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda, Yasuhisa Arai. Ότι δηλαδή όχι μόνο μπορούν να φτάσουν τις Ferrari και Williams, που βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, αλλά μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν φτάσει την κυρίαρχη, και φέτος, Mercedes!

Ο Makumoto, πάλι, πιστεύει πως «για μια νέα ομάδα, είναι δύσκολο να κερδίσει τη στιγμή που οι άλλοι δουλεύουν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το 2016 θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε έναν Grand Prix, αλλά στους αγώνες τίποτα δεν σίγουρο».

Προχώρησε μάλιστα ακόμα παραπέρα, αποκαλύπτοντας ότι «ακόμα βελτιωνόμαστε αλλά απέχουμε πολύ από το μέγιστο. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε περίπου στο 70% όσον αφορά τη μέγιστη ισχύ που μπορούμε να βγάλουμε από τον κινητήρα».

Σίγουρα, τα όσα είπε ο Mukumoto-san ακούγονται πολύ πιο αληθοφανή από όσα υποστήριξε το αφεντικό του...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube