Μπορεί ο Rosberg να πανηγυρίσει πρωτάθλημα στο Μεξικό;

Μπορεί ο Rosberg να πανηγυρίσει πρωτάθλημα στο Μεξικό;

Ποιο είναι το σχεδόν απίθανο σενάριο που θα κάνει τον Γερμανό να πανηγυρίσει αύριο παγκόσμιο τίτλο;

Το Μεξικό είναι μια πίστα από την οποία ο Rosberg έχει τις καλύτερες αναμνήσεις. Η περυσινή του νίκη εκεί ήταν η πρώτη από τις επτά σερί νίκες του, κάτι που του ανέβασε πολύ την ψυχολογία.  

Ωστόσο ο Γερμανός έχει επικεντρώσει όλη την προσοχή στον αυριανό αγώνα, αφού ενδέχεται κάτω από προϋποθέσεις να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου. Βέβαια για να συμβεί αυτό το μάλλον απίθανο σενάριο πρέπει ο Rosberg  να κερδίσει και ο Hamilton να αποτύχει να βαθμολογηθεί ή να πάρει το πολύ έναν βαθμό. Μόνο με αυτόν τον τρόπο οι 26 βαθμοί που τους χωρίζουν θα γίνουν 51 και με δύο αγώνες να απομένουν ο Hamilton δεν θα μπορέσει να καλύψει τη διαφορά έστω κι αν πετύχει δύο νικές (25+25 βαθμοί) και ο Rosberg δεν βαθμολογηθεί. Στο δεύτερο σενάριο, που ο Rosberg κερδίσει και ο Hamilton πάρει έναν βαθμό αύριο, το μάξιμουμ που θα μπορεί να πετύχει σε Βραζιλία και Abu Dhabi ο Βρετανός θα είναι η ισοβαθμία. Και στην ισοβαθμία το πρωτάθλημα πηγαίνει στον Rosberg, ο οποίος θα έχει περισσότερες νίκες, βάσει αυτού του σεναρίου.

Ο Γερμανός είναι σαφές πως δεν πιστεύει σε αυτό το απίθανο σενάριο, αφού και ο ίδιος έχει κατά καιρούς δηλώσει πως βλέπει κάθε αγώνα ως μοναδικό χωρίς προσθαφαιρέσεις. Στο περιθώριο του αγώνα ωστόσο, σχολιάσε πως είναι γι’ αυτόν εξαιρετικά συναρπαστικό να πολεμά με τον Hamilton για τον τίτλο και επομένως το μόνο για το οποίο θα παλέψει είναι η νίκη. Υπογράμμισε πως αυτή την εποχή το κλίμα στη Mercedes είναι καλύτερο από κάθε άλλη εποχή, αφήνοντας να εννοηθεί πως η μόνη κόντρα που έχει με τον Hamilton είναι αυτή μέσα στην πίστα (σ.σ.: οι εικόνες και η γλώσσα του σώματος μάλλον τον διαψεύδει αλλά αυτό πρέπει να λέει).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Παρεξήγηση Rosberg - Ecclestone

Αναφερόμενος στον αγώνα αυτόν καθαυτόν είπε πως θα προσπαθήσει να χτίσει την επίδοσή του βήμα-βήμα: Πρώτα μια καλή επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές, στη συνέχεια μια καλή εκκίνηση και ύστερα ένας σταθερός ρυθμός στον αγώνα είναι τα τρία βήματα που θα μου εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για μια θέση στο βάθρο. Βέβαια υπάρχει, συνέχισε, και ο παράγοντας «ελαστικά» και η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε σε αυτόν. 

Δεν παρέλειψε βέβαια να απαντήσει και σε όλους αυτούς που πιστεύουν πως βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας περισσότερο λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε ο Hamilton παρά εξαιτίας των δικών του καλών επιδόσεων: «Είμαι εδώ για να κερδίζω αγώνες είπε και όχι για να μιλάω για τις γνώμες των άλλων. Η προσοχή μου είναι επικεντρωμένη σε αυτούς που με στηρίζουν και όχι σε αυτούς που με αμφισβητούν. Η κατάκτηση του Παγκόσμιου τίτλου είναι για μένα ένα παιδικό όνειρο», κατέληξε, «αλλά δεν με συνεπαίρνει τόσο όσο να αφαιρεθώ από τον στόχο μου που είναι να κερδίσω τον αυριανό αγώνα».

Μόνον έτσι άλλωστε θα βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση του ονείρου του. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube