Μπορεί η Βραζιλία να βγάλει τον φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1;

Μπορεί η Βραζιλία να βγάλει τον φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1;

Τα σενάρια, οι βαθμοί και οι πέντε φορές που η Βραζιλία μας έδωσε πρωταθλητή.

Με δύο αγώνες να απομένουν έως το τέλος της σεζόν και τη μάχη ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes να μαίνεται, το ερώτημα είναι αν την Κυριακή στη Βραζιλία κάποιος εκ των Rosberg ή Hamilton θα πανηγυρίσει παγκόσμιο τίτλο, ή αν η μάχη θα κριθεί στον... τελικό, στο Abu Dhabi.

Μπορεί ο Γερμανός να προηγείται στη βαθμολογία και να χρειάζεται απλά να τερματίζει πίσω από τον ομόσταυλό του για να κατακτήσει τον τίτλο, όμως μιλάμε πάντα για αγώνα όπου το απρόσμενο καραδοκεί και στο τέλος της ημέρας μπορεί να μην είναι και τόσο απρόσμενο.

Από την άλλη ο Hamilton θα παλέψει μέχρι το τέλος, αυτός είναι ο χαρακτήρας του και στο πλαίσιο αυτό τίποτα δεν αποκλείεται. Η διαφορά που τους χωρίζει είναι μόλις 19 βαθμοί. 

Οι πιθανότητες βέβαια είναι υπέρ του Γερμανού, όμως τα σενάρια είναι μπόλικα...

Αν για παράδειγμα στη Βραζιλία κερδίσει ο Βρετανός και ο Rosberg δεν ανέβει στο βάθρο, ή ακόμη χειρότερα δεν τερματίσει, τότε πάμε για μεγάλη μάχη στο Abu Dhabi που θα κρίνει και τον τίτλο.

Αν αντίθετα, ο Hamilton δεν τερματίσει στη Βραζιλία ή τερματίσει σε μια τέτοια θέση που η διαφορά του με τον Rosberg είναι μεγαλύτερη από τους βαθμούς του νικητή στο Abu Dhabi, τότε ο Γερμανός μπορεί να πανηγυρίσει τίτλο στην πατρίδα του Senna. 

Οι στατιστικές είναι εναντίον του Hamilton στη Βραζιλία παρά το γεγονός ότι εκεί είχε κερδίσει τον τίτλο το 2008 στον επεισοδιακό αγώνα όπου ο Massa πανηγύρισε τον τίτλο για λίγα μόνον δευτερόλεπτα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ROSBERG ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

 

Με την ευκαιρία να πούμε πως αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας του Massa στην πατρίδα του, αφού ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την F1, και ο Βραζιλιάνος αναμένεται να κλέψει την παράσταση και να αποθεωθεί από τους χιλιάδες φίλους του. 

Σε ό,τι αφορά στον αγώνα αυτόν καθαυτόν, το μετεωρολογικό δελτίο προβλέπει κακοκαιρία για την Κυριακή, κάτι που αν επαληθευτεί θα είναι ένας ακόμη παράγοντας που καθιστά το αποτέλεσμα αβέβαιο και τη μάχη αμφίρροπη. 

Τέλος να θυμίσουμε πως στην ιστορία της F1, η Βραζιλία έχει κρίνει το πρωτάθλημα συνολικά πέντε φορές: Η πρώτη ήταν το 2005 όταν ο Alonso κέρδισε εκεί τον τίτλο με τη Renault σε μια όχι και τόσο καθοριστική μάχη με τον δεύτερο της βαθμολογίας Raikkonen.

Η δεύτερη το 2007, όταν ο Kimi πήρε το αίμα του πίσω, κερδίζοντας τον τίτλο αλλάζοντας θέση με τον Massa, και παίρνοντας τον τίτλο με έναν μόλις βαθμό διαφορά από τους αντιπάλους του. 

Την επόμενη ακριβώς χρονιά ήταν η σειρά του Hamilton να πανηγυρίσει και του Massa να κλάψει στο πιο επεισοδιακό φινάλε που έχουμε δει στην F1, ενώ το 2009 ο Button πανηγύρισε τίτλο με την ομάδα έκπληξη, την Brawn GP, την ομάδα που ο Brawn αγόρασε για ένα μόλις δολάριο από τη Honda. 

Τέλος το 2012 ήταν η χρονιά του Vettel και της Red Bull: Ο Γερμανός βρέθηκε στην τελευταία θέση μετά από μια επαφή που είχε, έκανε όμως έναν επικό αγώνα και τελικά τερμάτισε έκτος, παίρνοντας τους βαθμούς που ήθελε έναντι των Button και Alonso.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube