Με κινητήρα Honda του χρόνου η Red Bull;

Με κινητήρα Honda του χρόνου η Red Bull;

Η Honda εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύει με κινητήρες τη Red Bull από το 2016.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από τα paddocks του Austin, η Honda φέρεται να συζητά σοβαρά με τη Red Bull για την προμήθεια κινητήρων από την ερχόμενη σεζόν. Η εξέλιξη αυτή ίσως είναι τελικά η λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και το οποίο ίσως οδηγήσει στην έξοδο από την F1 της Red Bull και της Toro Rosso.

Η Honda επέστρεψε στην F1 φέτος στο πλαίσιο μιας αποκλειστικής συνεργασίας με τη McLaren. Αρχικά, η βρετανική ομάδα είχε βάλει την αποκλειστικότητα ως προαπαιτούμενο, θεωρώντας ότι έτσι μόνο θα μπορούσε να φτάσει γρηγορότερα στην επιτυχία. Άποψη την οποία συμμερίζονταν και οι Ιάπωνες. Ωστόσο, με τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει φέτος, η στάση και των δύο πλευρών έχει κάπως αλλάξει.



Ο αγωνιστικος διευθυντής της Honda, Yasuhisa Arai δήλωσε ότι δεν θέλει ακόμη να σκεφτεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Red Bull. «Δεν είναι πως δεν είμαστε έτοιμοι, απλώς θέλω πρώτα να αποδώσει η συνεργασία με την McLaren. Θέλω να πετύχει».

Ο Eric Boullier, αγωνιστικός διευθυντής της McLaren δήλωσε ότι η ομάδα του δεν βάζει βέτο στην πιθανή συνεργασία της Honda με άλλη ομάδα, ωστόσο θα έβλεπε πιο πιθανό κάτι τέτοιο να γίνει από το 2017.

Η ανάγκη ωστόσο για την Red Bull είναι άμεση. Και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η Honda έχει δεχθεί μια πρόταση ενδιαφέροντος από τους αυστριακούς την οποία και συζητά.   

Παρεμπιπτόντως, ο Christian Horner, αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν σοβαρές συζητήσεις με την VW αλλά αναγνωρίζει ότι μετά το πρόσφατο dieselgate, η είσοδος στην F1 είναι το τελευταίο που τους απασχολεί. Δεν ήταν πάντως απόλυτος ως προς την οριστική διακοπή κάθε συζήτησης.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube