Max Verstappen: Από την 16η στην 7η θέση σε έναν γύρο [on-board video]

Max Verstappen: Από την 16η στην 7η θέση σε έναν γύρο [on-board video]

Είναι πλέον κοινά απόδεκτό ότι είναι ο καλύτερος στη βροχή και στις μικτές συνθήκες, μαζί με τον Hamilton.

Ο Max Verstappen αναγνωρίζεται πλέον ως ο σύγχρονος "άρχοντας της βροχής" στην F1. Ακόμη και ο Lewis Hamilton το παραδέχτηκε στο βάθρο του κινεζικού Grand Prix.

Ο Verstappen είχε δώσει το μεγαλύτερο δείγμα γραφής στο περσινό Grand Prix Βραζιλίας όταν είχε περάσει τους πάντες, από παντού, πλην του Hamilton για να πάρει την δεύτερη θέση. Τότε όλοι οι ειδικοί είχαν παρατηρήσει την φαντασία του στην επιλογή διαφορετικών γραμμών, την ικανότητά του να καταλαβαίνει που είναι η πρόσφυση και να την ακολουθεί, εκεί που οι άλλοι οδηγοί δεν φαντάζονταν ή δεν τολμούσαν να πατήσουν. Το γεγονός ότι ο Verstappen έκανε πολλές προσπεράσεις, λόγω κακών επιλογών της Red Bull στην στρατηγική που τον έριξαν στις πίσω θέσεις, τράβηξε όλη την προσοχή πάνω του. Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε ότι ο Hamilton είχε οδηγήσει εξίσου καλά αν όχι καλύτερα, για να κρατηθεί εμπρός και στο απυρόβλητο, σε έναν αγώνα με πολλές διακοπές και ανατροπές. "Πρέπει να δούμε στο video τι κάνει" είπε ο Hamilton στον Vettel στο podium του κινεζικού GP, αναφερόμενος στον Verstappen και στον εκπληκτικό πρώτο γύρο του. Και ακόμη κι αν δεν το εννοούσε απόλυτα, ακόμη κι αν το είπε με την αυτοπεποίθηση που σίγουρα νιώθει γιατί ξέρει ότι και ο ίδιος είναι εξαιρετικός στην βροχή, σίγουρα αυτό κάτι λέει για την ικανότητα του νεαρού Ολλανδού [και] στη βροχή και στις μικτές συνθήκες.

Ο Verstappen είχε μείνει εκτός από το Q3, λόγω προβλημάτων με την ανάφλεξη του κινητήρα που δεν του επέτρεψαν να κάνει έναν καλό γύρο. Στη συνέχεια, οι ποινές που πήραν ο Giovinazzi για την αντικατάσταση του κιβωτίου μετά την σύγκρουση, και οι Hulkenberg και Grosjean γιατί δεν έκοψαν αρκετά τον ρυθμό τους στις κίτρινες σημαίες λόγω του ατυχήματο του Giovinazzi, τον έφεραν στην 16η θέση του grid. Όχι για πολύ. Δείτε στο on board video πως έφτασε στην 7η θέση σε έναν μόλις γύρο.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube