Marchionne: Από τις πωλήσεις της Giulia θα εξαρτηθεί η επιστροφή της Alfa Romeo στην F1

Marchionne: Από τις πωλήσεις της Giulia θα εξαρτηθεί η επιστροφή της Alfa Romeo στην F1

Η Alfa Romeo θέλει να επιστρέψει στη Formula 1 ως εργοστασιακή ομάδα και όχι απλά σαν κατασκευαστής κινητήρων.

Θα επιστρέψει η Alfa Romeo στη Formula1; Όλοι θα το ήθελαν αλλά το μεγάλο αφεντικό Sergio Marchionne ξεκαθάρισε κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα γίνει αυτό. 

Αν οι πωλήσεις της Giulia πάνε καλά και φτάσουν στο επίπεδο που θέλουμε -είπε- τότε ο δρόμος για την επιστροφή της Alfa Romeo στην Formula 1 θα είναι ανοικτός.

Τόνισε μάλιστα ότι η ιταλική μάρκα δεν θέλει να γυρίσει απλά σαν κατασκευαστής-προμηθευτής κινητήρων στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά σαν εργοστασιακή ομάδα με δικό της μονοθέσιο.

Ο Marchionne στο περιθώριο της παρουσίασης της Giulia (δείτε ΕΔΩ τις επίσημες προδιαγραφές του αυτοκινήτου), τόνισε πως τα μπάτζετ για εμπλοκή στην Formula1 είναι μεγάλα και επομένως αυτό που χρειάζεται μια μάρκα είναι να έχει υψηλές πωλήσεις. Η Giulia για εμάς είπε, είναι η αιχμή του δόρατος της Alfa. 

Η Alfa Romeo έχει μια σημαντική ιστορία στη Formula 1, έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα στα πρώτα βήματα του θεσμού, ενώ αργότερα ενεπλάκη και πάλι αλλά σαν προμηθεύτρια κινητήρων στις δεκαετίες του 1960 και 1970. Αποχώρησε οριστικά το 1985 όταν τα αποτελέσματά της δεν ήταν τα αναμενόμενα, αφού προηγουμένως είχε επιστρέψει με ιδιόκτητη ομάδα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube