Lewis Hamilton: Τα παιχνίδια με τη σαμπάνια και οι κατηγορίες για σεξιστική συμπεριφορά

Lewis Hamilton: Τα παιχνίδια με τη σαμπάνια και οι κατηγορίες για σεξιστική συμπεριφορά

Τα πανηγύρια και τα παιχνίδια με τη σαμπάνια στο βάθρο του Grand Prix της Σαγκάης βγήκαν ξινά στον Lewis Hamilton.

Ο Lewis Hamilton κατέκτησε την Κυριακή του Πάσχα τη 2η φετινή του νίκη σε Grand Prix και τη 2η συνεχόμενη στην πίστα της Σαγκάη στην Κίνα. Όμως, ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να πανηγυρίσει τη νέα του επιτυχία αποτέλεσε πηγή για δεκάδες αρνητικά σχόλια, με τον Βρετανό να κατηγορείτε λίγο πολύ για σεξισμό!

Τι συνέβη; Ο οδηγός της Mercedes και περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, έλουσε με σαμπάνια ένα από τα κορίτσια που βρίσκονταν στο βάθρο της απονομής, ρίχνοντάς της σαμπάνια απευθείας στο πρόσωπο χωρίς φυσικά τη θέλησή της. Εικάζουμε ότι ο Lewis Hamilton, με την αδρεναλίνη στα ύψη και τη χαρά για τη νίκη να τον έχει κυριεύσει, δεν ήταν σε θέση να σκεφτεί τις συνέπειες της πράξης του, αλλά λίγες ώρες μετά το Grand Prix ξεκίνησε η κατακραυγή.

Ο οργανισμός Object, ο οποίος μάχεται κατά της σεξιστικής συμπεριφοράς εις βάρος των γυναικών, εξέδωσε ανακοίνωση κατά του Βρετανού, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να εκφράσουν την αντίδρασή τους για τον τρόπο πανηγυρισμού στο Twitter και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι φωτογραφίες το δείχνουν ξεκάθαρα. Ρίχνει την σαμπάνια στο πρόσωπό της και φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κοπέλα δεν συμμετείχε στην εκδήλωση χαράς του Hamilton. Θα έπρεπε να απολογηθεί αμέσως αφού όπως μπορούν όλοι να δουν, η κοπέλα δεν διασκέδασε με αυτή την κίνηση. Το να είσαι ένα από τα κορίτσια του grid στην Formula 1 είναι αρκετά δύσκολο και γίνεται ακόμη χειρότερο όταν κάποιος επιδεικνύει τόσο εγωιστική συμπεριφορά» δήλωσε η Roz Hardie, εκπρόσωπος του οργανισμού Object. «Οι μηχανοκίνητοι αγώνες πλασάρουν τις γυναίκες σαν αντικείμενα του σεξ και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των κοριτσιών» κατέληξε.

Ένας χρήστης του Twitter από την άλλη, τον αποκάλεσε «ντροπή της Βρετανίας» ενώ ένας άλλος έγραψε στον Βρετανό «Σταμάτα να πετάς σαμπάνια στο πρόσωπο των γυναικών. Δεν τους αρέσει». Η… μπάλα πήρε και την Formula 1 με μια γυναίκα χρήστη να γράφει χαρακτηριστικά «Ντροπή σε σένα και στη F1 για τον τρόπο που φέρεστε στις γυναίκες».

Δεν γνωρίζουμε αν θα δοθεί συνέχεια στο συμβάν, αλλά είναι σίγουρο ότι ο Hamilton θα είναι πλέον αρκετά πιο προσεκτικός με τη σαμπάνια στο βάθρο.

[Πηγή: dailymail.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube