Lauda προς Red Bull: Βρείτε τα με τη Renault!

Lauda προς Red Bull: Βρείτε τα με τη Renault!

O Niki Lauda πιστεύει πως η Red Bull θα λύσει το πρόβλημα κινητήρα για το 2016 αν τα ξαναβρεί τελικά με τη Renault.

O μη εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes F1 προτρέπει τη Red Bull να ξαναφτιάξει τις σχέσεις της με τον νυν προμηθευτή κινητήρων της, τη Renault.

Η Red Bull ήταν έντονα επικριτική απέναντι στη Renault, καθώς η γαλλική εταιρεία αντιμετώπιζε δυσκολίες με την αξιοπιστία και τις επιδόσεις των κινητήρων της φέτος. Ως αποτέλεσμα, η αυστριακή ομάδα ζήτησε τη λύση του ισχύοντος συμβολαίου τους, το οποίο θα έληγε κανονικά στο τέλος του 2016.

Όμως η Red Bull αναγκάστηκε να ξαναρχίσει συζητήσεις με τη Renault για να συνεχίσει το συμβόλαιό της, αφού δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει εναλλακτική προμήθεια κινητήρων από τη Mercedes, τη Ferrari ή τη Honda.

Η FIA ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε διαδικασία αίτησης προσφορών για έναν ανεξάρτητο, πιο οικονομικό σε κόστος κινητήρα, όμως αυτός θα μπορεί να διατεθεί το νωρίτερο το 2017.

«Του χρόνου, ό,τι κι αν κάνει η FIA για έναν μελλοντικό κινητήρα, αυτός δεν θα είναι διαθέσιμος», δήλωσε ο Lauda. «Οπότε, τι θα έκανα εγώ αν ήμουν στη θέση της Red Bull; Θα σας πω:

«Η Ferrari είπε όχι, δεν δίνω κινητήρες, η Mercedes δεν μπορεί διότι έχει ήδη τέσσερις ομάδες, άρα μένει μόνο η Renault.

«Αν ρωτήσετε τον Helmut Marko [αγωνιστικό σύμβουλο της Red Bull] “Μήπως το παρακάνατε με τα αρνητικά σχόλια στη σχέση σας με τη Renault;”, αυτός πάντα μου λέει εμένα “ναι”.

«Αν η Red Bull θέλει να συνεχίσει, και νομίζω πως θέλει, τότε πρέπει να τα βρει με τη Renault. Αν δεν συνεχίσει, τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα, και όχι μόνο για τη Red Bull».

Ο Bernie Ecclestone είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η Red Bull άρχισε να κόβει τους δεσμούς της με τη Renault επειδή πίστευε ότι είχε συμφωνήσει με τη Mercedes μετά από συνομιλίες που είχαν τον Ιούλιο.

Η Mercedes λέει ότι ήταν ανοιχτή στη σύναψη μιας συμφωνίας με πολύ συγκεκριμένους όρους, αλλά η Red Bull δεν προχώρησε τις συνομιλίες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Η Honda πιστεύεται ότι σκέπτεται το ενδεχόμενο να προμηθεύσει αυτή τη Red Bull με κινητήρες, όμως ο CEO του Ομίλου McLaren, o Ron Dennis (φωτ. κάτω), λέγεται πως έχει εκφράσει την αντίθεσή του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube