Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το μέλλον της Monza

Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το μέλλον της Monza

Το GP του 2016 είναι το τελευταίο και ουδείς γνωρίζει αν η ιστορική πίστα θα είναι και του χρόνου στο καλαντάρι

Μια καθοριστική συνάντηση έγινε στο Μιλάνο ανάμεσα στον πρόεδρο της Λομβαρδίας Roberto Maroni και το αφεντικό της F1 Bernie Ecclestone. Αντικείμενό της το μέλλον της Monza στην F1.  Στη συνάντηση - όπως γράφει η έγκυρη La Gazzetta dello Sport - ήταν παρών και ο Flavio Briatore  αλλά και ο αντιπρόεδρος της Λομβαρδίας Fabrizio Sala. 

Τα πράγματα όπως φαίνεται είναι δύσκολα αφού ο Bernie είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα πως δεν πιστεύει πως το 2017 πρέπει να έχουμε Ιταλικό GP. 

Αντίθετα οι Ιταλοί δίνουν μάχη για να κρατήσουν τη θρυλική πίστα στο καλαντάρι τονίζοντας πως η Formula1 δεν θα είναι ποτέ ίδια αν βγουν από το ημερολογίο αγώνες όπως το Monte Carlo, το Silverstone και η Monza.

Την παραπάνω επισήμανση σε σχέση με τις ιστορικές πίστες είχε κάνει ο δήμαρχος  Roberto Scanagatti σε εκδήλωση για τα 60 χρόνια του περιοδικού Quattroruote, υπογραμμίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές αλλά θα συνεχιστούν με τους ιθύνοντες της F1. 

Μάλιστα όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η ιταλική εφημερίδα, ο δήμαρχος εμφανίζεται αισιόδοξος πως θα βρεθεί η χρυσή τομή και το GP της Monza θα μείνει στο καλαντάρι. 

Ωστόσο οι μέχρι στιγμής εξελίξεις δεν είναι θετικές για το μέλλον του αγώνα και είναι πολύ πιθανό η F1 να χάσει μια από τις πλέον εμβληματικές της διοργανώσεις, κάτι που μόνον ευχάριστο δεν είναι. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube