Κανείς δεν θέλει τους κινητήρες της Honda!

Κανείς δεν θέλει τους κινητήρες της Honda!

H ίδια η Honda θα ήθελε μια δεύτερη ομάδα, αλλά καμία δεν ενδιαφέρεται. Έρχονται όμως σημαντικές βελτιώσεις στην κινητήρια μονάδα.

Η Honda θα είχε όφελος αν έτρεχε με τους κινητήρες της και μια δεύτερη ομάδα εκτός από τη McLaren. Όμως δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, λέει ο αγωνιστικός υπεύθυνος της ιαπωνικής εταιρείας, Yusuke Hasegawa.

Οι άλλοι κατασκευαστές κινητήρων F1 προμηθεύουν τουλάχιστον δύο ομάδες ο καθένας.

Η Honda αναφέρθηκε πέρσι ως πιθανός συνεργάτης της Red Bull, αλλά ως τελευταία λύση ανάγκης αφού η ομάδα είχε πάρει διαζύγιο από τη Renault και είχε εισπράξει αρνήσεις από τη Mercedes και τη Ferrari.

Καθώς έχει αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες αφού επέστρεψε πέρσι στη Formula 1 με τη McLaren, η Honda δεν έχει κρύψει το γεγονός ότι, για να κατανοήσει καλύτερα την κινητήρια μονάδα της και να τη βελτιώσει πιο γρήγορα, θα έπρεπε να συνεργαστεί και με μια δεύτερη ομάδα.

Θα έπρεπε βέβαια να συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο και η McLaren, όμως ο Hasegawa (φωτ. κάτω) αποκαλύπτει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας ενδιαφερόμενος.

«Πιστεύω πως από τεχνική άποψη είναι καλό να έχεις μια δεύτερη ομάδα, να έχεις περισσότερες ευκαιρίες χρήσης των κινητήρων», δηλώνει ο Ιάπωνας. «Βέβαια κοστίζει κάτι παραπάνω και πρέπει να προετοιμάσουμε και τους μηχανολόγους, όμως γενικά θα ήμουν ευτυχής να έχω μια δεύτερη ομάδα, αν είχαμε την ευκαιρία.

«Όμως αυτή τη στιγμή δεν είμαστε αρκετά δυνατοί. Δεν υπάρχει καμία ομάδα που να θέλει κινητήρα Honda. Πρέπει να περιμένουμε. Πρέπει να αλλάξω την κατάσταση».

Ο Hasegawa επιβεβαίωσε ότι αναβαθμίσεις στη φετινή κινητήρια μονάδα θα γίνουν «σε ένα-δυο αγώνες», με σημείο προσοχής τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και στόχο σημαντικές βελτιώσεις σε χρόνους γύρου.

«Στοχεύουμε σε μια βελτίωση μισού δευτερολέπτου στο γύρο, αλλά δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω αν θα το πετύχουμε. Όμως πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε».

Ο Hasegawa αποκάλυψε επίσης ότι γίνονται συζητήσεις για την κινητήρια μονάδα του 2017 και για το ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρουν.

«Μέχρι τώρα ερευνούμε πολλές πιθανότητες. Δραστικές αλλαγές ή συνεχείς βελτιώσεις, δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει ποια κατεύθυνση να ακολουθήσουμε. Το ερευνούμε.

«Ίσως τον Αύγουστο να πρέπει να αποφασίσουμε. Η McLaren πρέπει να αποφασίσει για το πακέτο»

Τις μέρες πριν το Αυστριακό Grand Prix, o Fernando Alonso είπε ότι «εκτός από το να τους δώσει μπουνιές» έκανε τα πάντα για να σπρώξει τη Honda προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Hasegawa αποδέχεται την πίεση, αλλά επιμένει ότι η πιο έντονη πίεση έρχεται μέσα από την ίδια τη Honda: «Είδα τα σχόλια του Fernando. Βέβαια δεν μου δίνει γροθιές, αλλά είμαι πολύ ευτυχής που έχω αυτή την πίεση διότι σημαίνει ότι περιμένει από τη Honda να βελτιωθεί.

«Η πίεση είναι πολύ μεγάλη, τεράστια, και δεν έρχεται μόνο από τους δύο οδηγούς. Έρχεται από τον Ron Dennis και βέβαια από τη Honda. Η μεγαλύτερη πίεση για μένα έρχεται μέσα από τη Honda, από το διοικητικό συμβούλιο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube