Καμία επίπτωση στον Hamilton

Καμία επίπτωση στον Hamilton

O Lewis Hamilton και η Mercedes κρατάνε τη νίκη τους στο Ιταλικό GP, αφού οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην επιβάλουν καμία ποινή για την παρατυπία στην πίεση των ελαστικών.

Το πίσω αριστερό λάστιχο στα μονοθέσια του Hamilton και του Rosberg βρέθηκε να έχει χαμηλότερη πίεση από εκείνη που επέβαλε η Pirelli, κατά 0,3 psi στην περίπτωση του πρώτου και κατά 1,1 psi στην περίπτωση του δεύτερου.

Όμως οι αγωνοδίκες διαπίστωσαν ότι τα λάστιχα είχαν φουσκωθεί σωστά, αλλά η πίεση είχε μειωθεί όταν έγινε η μέτρηση αφού είχαν αφαιρεθεί οι ηλεκτρικές κουβέρτες και τα λάστιχα κρύωσαν.

Η Mercedes, δια στόματος Toto Wolff, δήλωσε ότι ήταν σίγουρη πως η πίεση ήταν κανονική τη στιγμή της μέτρησης και ότι πρέπει να ξεκαθαριστούν οι διαδικασίες που θα γίνονται στο εξής τέτοιες μετρήσεις πίεσης.

Οι πιέσεις των ελαστικών ήταν στο προσκήνιο στη Monza αφού η Pirelli επέβαλε ένα κατώτατο επιτρεπόμενο όριο 19,5 psi για λόγους ασφαλείας μετά τα κλαταρίσματα που είχαν οι Rosberg και Vettel στο Spa, πριν δύο εβδομάδες – αν και απέδωσε τα κλαταρίσματα σε κοψίματα από θραύσματα ή χτυπήματα στα κερμπς.

Αν ο Hamilton ακυρωνόταν, η νίκη στη Monza θα πήγαινε στον Vettel και τη Ferrari, όμως ο Γερμανός δήλωσε ότι αυτό δεν θα τον ικανοποιούσε καθόλου.

«Θεωρητικά, οι χαμηλότερες πιέσεις μπορεί να κάνουν τα λάστιχα να διαρκούν περισσότερο, όμως εδώ έχουμε θέμα σεβασμού και δικαίου», είπε. «Ο Lewis έκανε πολύ καλή δουλειά σήμερα και πρέπει να το παραδεχτούμε. Εγώ είχα ένα σπουδαίο μονοθέσιο σήμερα, αλλά όχι αρκετό για τη νίκη, μόνο για τη δεύτερη θέση».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube