Και επισήμως η Lotus στη Renault

Και επισήμως η Lotus στη Renault

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά - Η Renault επιστρέφει στις πίστες με δική της ομάδα

 
Μετά από έξι χρόνια ήρθε η ώρα η Renault να επιστρέψει στις πίστες της F1 με δική της ομάδα και όχι μόνον ως προμηθευτής κνητήρων.
 
Η Renault ολοκλήρωσε την αγορά των μετοχών της Lotus F1, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση και μένει να δούμε το όνομα, τη δομή και τους συνεργάτες αλλά και τους χορηγούς της νέας ομάδας, κάτι που πιθανότατα θα γίνει το Φεβρουάριο, στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της ομάδας. 
 
Όλα αυτά μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες να επιτευχθεί συμφωνία όχι μόνον ανάμεσα στα δύο συμβαλλόμενα μέρα αλλά και ανάμεσα στους πιστωτές της Lotus που δεν ήταν και λίγοι... 
Οι απαιτήσεις των τελευταίων φαίνεται να ικανοποιήθηκαν (τόσο δικαστικά όσο και εξωδικαστικά), οπότε επήλθε και η τελική συμφωνία.
 
Παράλληλα η Renault ανακοίνωσε ότι έχει πλέον μια νέα ομάδα διευθυντών με πρόεδρο τον Jerome Stoll και τον Cyril Abiteboul ως διευθύνοντα σύμβουλο.
 
Τέλος, σε ό,τι αφορά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Renault είπε πως οι τεχνικές της ομάδες έχουν ήδη δουλέψει πάνω στο μονοθέσιο, έχουν κάνει πρόοδο και αλλαγές και το τελικό αποτέλεσμα θα το δούμε τον Φεβρουάριο στις προγραμματισμένες δοκιμές στη Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube