Ίδιες μέχρι… να αλλάξουν οι κατατακτήριες στην F1

Ίδιες μέχρι… να αλλάξουν οι κατατακτήριες στην F1

Το σίριαλ με τις κατατακτήριες δοκιμές συνεχίζεται. Τώρα οι ομάδες αποφάσισαν να του δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία.

Υποτίθεται ότι την Formula 1 χαρακτηρίζει η τελειότητα σε όλα τα επίπεδα. Ότι απασχολεί τα μεγαλύτερα μυαλά σε κάθε τομέα. Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, με εκατομμύρια να παίζονται σε ένα σπορ με τόση προβολή, είναι να απορεί κανείς με το πόσο πρόχειρα λαμβάνονται οι αποφάσεις, αλλά και πόσο εν θερμώ εκφράζονται οι αντιδράσεις. Με βαρύγδουπες δηλώσεις, οι οποίες στην συνέχεια αναιρούνται από νέες αποφάσεις.

Το σίριαλ των κατατακτήριων δοκιμών συνεχίζεται. Από την λήξη του Αυστραλιανού GP την περασμένη Κυριακή μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί ως (σχεδόν) τελεσίδικες τουλάχιστον δύο διαφορετικές αποφάσεις αναφορικά με το format που θα έχει η διαδικασία στο επόμενο GP στο Bahrain. Κοινή συνισταμένη όσων μίλησαν για αυτό το θέμα, ήταν ότι η διαδικασία πρέπει να αλλάξει και μάλιστα άμεσα. Ε, τελικά σήμερα αποφάσισαν να μην αλλάξει τίποτα, για την ώρα.

Μέχρι και το GP του Bahrain δεν θα γίνει καμία αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής των χρονομετρημένων δοκιμαστικών. Θα δούμε την ίδια διαδικασία που είχαμε και στην Μελβούρνη. Όλες οι ομάδες όμως δεσμεύτηκαν ότι αμέσως μετά θα καθίσουν στο τραπέζι και θα συζητήσουν τυχόν αλλαγές που θα κριθούν απαραίτητες, μετά και τον δεύτερο αγώνα με το καινούριο σύστημα.

«Θα κάνουν αυτό που πρότεινα», δήλωσε ο Bernie Ecclestone. «Θα αφήσουν τα πράγματα ως έχουν για την ώρα και θα συζητήσουμε τι είναι σωστό και τι όχι να γίνει μετά το Bahrain», είπε ο ισχυρός άνδρας της F1. Στάση αρκετά ως και τελείως διαφορετική από την αντίδραση που είχε μετά το τέλος της διαδικασίας των κατατακτήριων στην Αυστραλία. «Ήταν μια πρόταση της FIA. Και εγώ τους είπα ότι θα στηρίξω ότι θεωρούν πως είναι σωστό. Το θέμα είναι πως ούτε η FIA ούτε οι ομάδες γνωρίζουν πραγματικά τι είναι σωστό αυτή την στιγμή. Οι αλλόκοτες επιλογές των ομάδων στον πρώτο αγώνα, που δεν ήξεραν πώς να διαχειριστούν το νέο σύστημα, σίγουρα δεν βοήθησε. Οπότε είπαμε να το κρατήσουμε για έναν αγώνα ακόμη, να αποκτήσουμε μεγαλύτερη εμπειρία, και στην συνέχεια να δούμε τι πρέπει να γίνει».

Τώρα, γιατί όλα αυτά δεν τα σκέφτηκαν λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, και δημιούργησαν τόση αρνητική δημοσιότητα για το σπορ αλλά και σύγχυση στο κοινό, είναι να απορεί κανείς.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube