Honda: Θα χτυπήσουμε σύντομα τη Mercedes!

Honda: Θα χτυπήσουμε σύντομα τη Mercedes!

O αγωνιστικός διευθυντής της Honda, Yasuhisa Arai, δηλώνει ότι θα φτάσουν τη Mercedes μέχρι το τέλος της χρονιάς και στη συνέχεια θα κυριαρχήσουν!

Ο Arai παραδέχεται ότι είναι υπό πίεση, αλλά προβλέπει ότι η McLaren-Honda θα ανέβει στο βάθρο πριν το Βρετανικό GP στις αρχές Ιουλίου, είναι πιθανό να ανταγωνίζεται στα ίσια τη Mercedes έως το τέλος της χρονιάς και θα κυριαρχήσει στο εγγύς μέλλον.

Οι δηλώσεις του Ιάπωνα κάνουν εντύπωση –για να μην πούμε φέρνουν θυμηδία– δεδομένου ότι η McLaren δεν έχει ακόμη πάρει βαθμό σε πέντε GP, από τότε που ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη Honda.

«Η Αυστραλία δεν ήταν τόσο καλό αποτέλεσμα», λέει ο Arai, «αλλά αγώνα με τον αγώνα βελτιωνόμαστε και το ΔΣ της Honda είναι πολύ ευχαριστημένο. Έχουμε τεράστια, σπουδαία ιστορία ως McLaren-Honda, το 1988 [15 νίκες σε 16 αγώνες] και όλοι αυτό σκέφτονται, οπότε νιώθω μεγάλη πίεση».

Όμως ο Arai πιστεύει ακράδαντα ότι η Honda προχωρεί προς τη σωστή κατεύθυνση και προς το στόχο να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες της.

«Υπήρξε αρκετά μεγάλη βελτίωση από τη Jerez το χειμώνα μέχρι τη Βαρκελώνη [στο Ισπανικό GP], μια μεγάλη αλλαγή», προσθέτει. «Έγινε τεράστια προσπάθεια. Από την άποψη της ιπποδύναμης, αλλά και τα χαρακτηριστικά [της κινητήριας μονάδας] έχουν αλλάξει. Είναι σχεδόν μια καινούργια κινητήρια μονάδα.

«Έχω ήδη ετοιμάσει ένα σχέδιο, να εφαρμόσουμε πολλά νέα εξαρτήματα αγώνα με τον αγώνα. Αλλαγές, βελτιώσεις, πιο εξελιγμένη εφαρμογή δεδομένων. Το σχέδιο είναι να πιάσουμε το στόχο μας προς τα μέσα της αγωνιστικής χρονιάς.

«Δυστυχώς, το Ισπανικό GP ήταν μια απρόσμενη κατάσταση. Πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε βαθμούς, αλλά δυστυχώς είχαμε πρόβλημα με το μονοθέσιο του Fernando [υπερθέρμανση φρένων], οπότε ήταν ένα πολύ απαισιόδοξο αποτέλεσμα.

«Ίσως όμως στο Μονακό ή τον Καναδά να έχουμε μια πολύ καλύτερη ευκαιρία να πάρουμε βαθμούς και στη συνέχεια να πετύχουμε ένα βάθρο στη μέση της σεζόν – ελπίζουμε. Ο αγώνας στο Silverstone, στο “σπίτι” μας, είναι πολύ σημαντικός. Γρήγορες στροφές, πολύ υψηλή μέση ταχύτητα – οπότε πρέπει να πετύχουμε αυτό το στόχο μέχρι τα μέσα της ευρωπαϊκής σεζόν».

Όταν ο Arai ρωτήθηκε αν πίστευε ότι μπορούν να φτάσουν τη Ferrari και τη Williams το 2015, απάντησε: «Ναι, σίγουρα». Και τη Mercedes; «Μέχρι το τέλος τη χρονιάς θα πρέπει να το πετύχουμε αυτό. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Σχετικά με την επιστροφή της ένδοξης εποχής του ’88, ο Arai είπε: «Πιστεύω, και το λέω με βεβαιότητα, ότι μπορούμε να έχουμε τέτοια επιτυχία και να γίνουμε κυρίαρχοι στη Formula 1. Θα δείτε του χρόνου, ίσως σε κάποια κοντινή χρονιά, ότι μπορούμε να το πετύχουμε».

Παράλληλα, ο Arai αρνήθηκε ότι η ανυπομονησία εντείνεται στη McLaren, καθώς δεν έχει καταφέρει ως τώρα να προκριθεί ή να αγωνιστεί μέσα στην πρώτη δεκάδα.

«Η σχέση είναι πολύ στενή, καλή η επικοινωνία με τη McLaren, Όλοι δουλεύουμε μαζί, πολύ χαρούμενοι, με χαμόγελο», είπε. «Έχουμε πολλές ιδέες και τις συζητούμε με τη McLaren καθημερινά.

«Πρέπει να επιλέξουμε τον πιο εξελιγμένο τρόπο και να τον εφαρμόσουμε στο σασί ή τον κινητήρα, να πάμε βήμα-βήμα, αλλά πολύ γρήγορα. Όμως κάθε μέρα είναι συναρπαστική, αναζωογονητική, πολύ καλή».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube