Hamilton: «H Ferrari έχει ανεβάσει την απόδοσή της»

Hamilton: «H Ferrari έχει ανεβάσει την απόδοσή της»

Ο Lewis Hamilton εκτιμά πως η Scuderia έχει «σοβαρή βελτίωση» από πέρσι και θα αποτελέσει πραγματική απειλή για τη Mercedes.

H Ferrari ήταν ο πλησιέστερος ανταγωνιστής της Mercedes το 2015 και έδειξε μεγάλη ταχύτητα στις χειμερινές δοκιμές φέτος, πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο τις 5 από τις 8 ημέρες.

«Ειλικρινά, θα έχουμε πραγματική μάχη», είπε ο Hamilton στους δημοσιογράφους, στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας, στη Στουτγάρδη. «Η Ferrari έχει ανεβάσει σοβαρά την απόδοσή της. Αυτή είναι η γνώμη μου.

«Είναι ακόμα δύσκολο να καταλάβεις. Το μονοθέσιό μας είναι καλό, αλλά η Ferrari ήταν δυνατή στο τέλος της περσινής χρονιάς, και έχουν βελτιωθεί σημαντικά από πέρσι μέχρι φέτος.

«Έκαναν κάποιους απίστευτους χρόνους στο τελευταίο τεστ, σε δοκιμές πολλών γύρων, και πιστεύω ότι δεν έφεραν κάποια αναβάθμιση τις μέρες των δοκιμών, οπότε φαντάζομαι ότι θα φέρουν ένα καλό πακέτο στον πρώτο αγώνα.

Ο Nico Rosberg δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν ξέρει αν η Mercedes θα είναι μπροστά, όταν ξεκινήσει η σεζόν στη Μελβούρνη. Και επανέλαβε αυτή του την άποψη σήμερα Παρασκευή:

«Δεν γνωρίζουμε την ποσότητα του καυσίμου, αλλά μπορούμε να εκτιμήσουμε και φαίνεται ότι θα είμαστε εξαιρετικά κοντά. Θα πρέπει να προσέξουμε», είπε.

Ο αγωνιστικός υπεύθυνος της Mercedes, Toto Wolff, δεν θέλησε να πει πού πιστεύει ότι βρίσκεται η ομάδα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά είπε ότι ο κόσμος πρέπει να μη βγάζει συμπεράσματα από τις δοκιμές:

«Πετύχαμε όλους τους στόχους σχετικά με τα χιλιόμετρα δοκιμών και από άποψη επιδόσεων θα πρέπει να είμαστε ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες», είπε. «Η Ferrari έδειχνε εξίσου καλή, έκανε κάποιους ενδιαφέροντες γύρους στις προσομοιώσεις αγώνα και επίσης σε συνθήκες κατατακτήριων, οι οποίοι μας δίνουν μια ένδειξη ότι το μονοθέσιό τους είναι πολύ γρήγορο επίσης.

«Όμως, όπως λέει και το διάσημο ρητό, την Κυριακή όταν πέφτει η σημαία σταματάνε και οι μα…κίες (when the flag drops, the bullshit stops). Μέχρι τότε θα ξέρουμε αν είμαστε αρκετά καλοί για να πάρουμε άλλο ένα πρωτάθλημα και αρκετά καλοί για νίκες ή όχι».

Σημειώνουμε εδώ ότι, ακόμα κι αν η Ferrari δεν είναι τελικά ανταγωνιστική της Mercedes, θα έχουμε φέτος μάχες ανάμεσα στον Rosberg και τον Hamilton, αφού η Mercedes «έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς» όσον αφορά στις οδηγίες που θα τους δίνει η ομάδα, επειδή οι δύο οδηγοί «νιώθουν πλέον πιο άνετα ο ένας με τον άλλον».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube