H Renault υπέγραψε δήλωση προθέσεως αγοράς της Lotus F1 για το 2016

H Renault υπέγραψε δήλωση προθέσεως αγοράς της Lotus F1 για το 2016

Η Renault υπέγραψε επιστολή προθέσεως με τους νυν ιδιοκτήτες της Lotus F1 για την «πιθανή» απόκτηση της ομάδας.

Ο γαλλικός κολοσσός ήταν σε συζητήσεις για την απόκτηση του 65% της ομάδας ώστε να επιστρέψει του χρόνου ως πλήρως εργοστασιακή.

Η ανακοίνωση υπογραφής της επιστολής προθέσεως σήμερα [Δευτέρα] το πρωί είναι πιθανό να βοηθήσει τη Lotus καθώς δικάζεται εξ αναβολής στο Ανώτατο Δικαστήριο για τη αδυναμία πληρωμής του χρέους της στην HMRC (βρετανική εφορία).

«Ο Όμιλος Renault και η Gravity Motorsports S.a.r.l., θυγατρική της Genii Capital SA, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την υπογραφή επιστολής προθέσεως σχετικά με την πιθανή απόκτηση από τη Renault ελέγχοντος [πλειοψηφικού] μεριδίου της Lotus F1 Team Ltd», λέει η ανακοίνωση της Renault.

«Η υπογραφή αυτής της Επιστολής Προθέσεως σηματοδοτεί το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση μιας ομάδας Renault Formula 1 από την αγωνιστική σεζόν του 2016, επεκτείνοντας έτσι μια περίοδο 38 ετών δέσμευσης της μάρκας στο πρώτο παγκοσμίως πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Ο Όμιλος Renault και η Gravity θα συνεργαστούν τις ερχόμενες εβδομάδες για να μετατρέψουν τελικά αυτό το αρχικό εγχείρημα σε μια οριστική πράξη, με την προϋπόθεση να τηρηθούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις [που έχουν τεθεί] μεταξύ τους και με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη».

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από άλλο ένα δύσκολο σαββατοκύριακο για τη Lotus, εκτός πίστας στο Ιαπωνικό GP. Τα κοντέινερ με τον εξοπλισμό της άργησαν να φτάσουν στη Suzuka λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές, και το προσωπικό έμεινε κλειδωμένο έξω από τη μονάδα φιλοξενίας της ομάδας καθώς το ποσό των €37.000 που απαιτείτο γι’ αυτήν δεν θεωρήθηκε προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube