H Renault κρατάει τον Jolyon Palmer για το 2017

H Renault κρατάει τον Jolyon Palmer για το 2017

Ο Βρετανός κέρδισε τη σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση στην ομάδα, δίπλα στον Nico Hulkenberg.

H Renault επέλεξε τελικά τον Palmer λόγω της σταθερής βελτίωσης που έδειξε τους τελευταίους μήνες, μετά από ένα μάλλον ασταθές ξεκίνημα στην F1.

O Jerome Stoll, πρόεδρος της Renault Sport, δήλωσε: «Ο Jolyon απέδειξε ότι έχει τη δίψα για να εξελιχθεί μαζί μας καθώς η ομάδα αναπτύσσεται, και έχουμε εντυπωσιαστεί από τις όλο και πιο δυνατές εμφανίσεις του στην πίστα καθώς προχωράει η σεζόν».

Ο Palmer είπε ότι είναι «στο φεγγάρι» από ευτυχία αφού εξασφάλισε μια δεύτερη χρονιά στη Formula 1.

«Δεν βλέπω την ώρα να ξεπληρώσω στην πίστα την εμπιστοσύνη που δείχνει η ομάδα σε μένα», πρόσθεσε ο Άγγλος. «Έχοντας δουλέψει στο Enstone από το 2015, είμαι σε θέση να εκτιμήσω πλήρως την εξέλιξη στις υποδομές φέτος. Αυτό σημαίνει ότι συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό της ομάδας εν όψει του 2017 και του νέου μας μονοθεσίου.

«Για μένα, ήταν μια πολύ ανηφορική διαδρομή η οδήγηση στη Formula 1 και ξέρω ότι αποδίδω καλύτερα από ποτέ, και ότι έχω ακόμα περιθώριο βελτίωσης. Υπάρχει τρομερό κίνητρο και ενθουσιασμός στο Enstone και στο Viry εν όψει του 2017 και είναι τιμή μου να συμμετέχω σε αυτό».

Η γαλλική εταιρεία, δια του επικεφαλής της ομάδας Frederic Vasseur, αξιολογούσε τον τελευταίο καιρό κάμποσες εναλλακτικές για τη θέση του team-mate του Hulkenberg.

O νυν team-mate του Palmer στη Renault, o Kevin Magnussen, θα πάει του χρόνου στη Haas, στη θέση του Gutierrez, δίπλα στον Romain Grosjean.

Στόχο για τη Renault αποτελούσε και ο Esteban Ocon, που ήταν για ένα διάστημα εφεδρικός οδηγός της ομάδας πριν πάει στη Manor ως οδηγός αγώνων από τον Αύγουστο. Ο 20χρονος Γάλλος είναι έτοιμος να υπογράψει με τη Force India, στη θέση του Hulkenberg.

Έτσι, οι μόνες θέσεις στο grid του 2017 που παραμένουν ακόμα ελεύθερες είναι οι δύο στη Sauber και οι δύο στη Manor.

Όμως η Sauber αναμένεται να κρατήσει τον Marcus Ericsson και τον Felipe Nasr, ενώ ο Pascal Wehrlein πιθανότατα θα παραμείνει στη Manor για έναν ακόμη χρόνο.

Αν όλες αυτές οι προβλέψεις επαληθευτούν, θα απομείνει μόνο μία κενή θέση, αυτή στη Manor.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube