H Red Bull ξανά σε συζητήσεις με τη Renault

H Red Bull ξανά σε συζητήσεις με τη Renault

H Red Bull και η Toro Rosso συζητούν ξανά με τη Renault για τη συνέχιση της προμήθειας κινητήρων και το 2016

Σύμφωνα με το «αδελφό» μας AUTOSPORT, η Red Bull έχει κάνει στροφή 180 μοιρών από την απόφασή της τον περασμένο μήνα να διακόψει την 9ετή συνεργασία της με τη Renault στο τέλος αυτής της χρονιάς.

Από την πλευρά της, η Renault –που διαπραγματεύεται την εξαγορά της Lotus για τη δημιουργία δικής της εργοστασιακής ομάδας– είχε δηλώσει ότι δεν ήθελε πλέον να προμηθεύει κινητήρες σε πελάτες.

Υψηλά ιστάμενοι της Red Bull έχουν απειλήσει επανειλημμένα ότι θα αποσυρθούν από την F1 αν δεν βρουν οι δύο ομάδες τους ανταγωνιστικούς κινητήρες. Ο Christian Horner έχει πει ότι εξαρτάται από αυτόν να πείσει τον Mateschitz να παραμείνουν, κάνοντας παρασκηνιακές προσπάθειες για να βρεθεί λύση.

Όμως η Mercedes έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα τους προμηθεύσει κινητήρες, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τη Ferrari δεν έχουν μέχρι στιγμής καρποφορήσει.

Καθώς ο χρόνος τελειώνει για να βρεθεί κινητήρια μονάδα, αφού καθυστερεί πλέον η εξέλιξη του μονοθεσίου του 2016, πηγές του AUTOSPORT λένε ότι η πόρτα έχει ανοίξει για τη συνέχιση της συνεργασίας της Red Bull με τη Renault.

O Bernie Ecclestone παράλληλα δηλώνει πως «όλα κανονίζονται» καθώς φροντίζει να μη μειωθούν οι συμμετοχές σε 9 ομάδες και 18 μονοθέσια.

Παρά την πρόσφατη δήλωση του Niki Lauda ότι ο Mateschitz έχει χάσει το ενδιαφέρον του για την F1, o Ecclestone είπε: «Ξέρει τι κάνει. Ποτέ δεν σταμάτησε να αγαπά την F1. Απλά θέλει να είναι ανταγωνιστικός. Κι αυτό είναι που θα συμβεί. Θα είναι ΟΚ».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube