H Michelin υπέβαλε προσφορά για προμηθευτής από το 2017

H Michelin υπέβαλε προσφορά για προμηθευτής από το 2017

H Michelin υπέβαλε προσφορά στη FIA για να γίνει ο επόμενος προμηθευτής ελαστικών της F1.

Καθώς η διορία για την υποβολή προσφορών λήγει αύριο, 17 Ιουνίου, η Michelin και ο νυν προμηθευτής, η Pirelli, θα έρθουν αντιμέτωπες στη διεκδίκηση του τριετούς συμβολαίου προμήθειας ελαστικών, από το 2017.

Μιλώντας στο «αδελφό» μας AUTOSPORT, ο διευθυντής της Michelin Motorsport, Pascal Couasnon, είπε: «Ναι, υποβάλαμε προσφορά. Το σκεπτικό μας ήταν ότι προτείναμε ιδέες μιλώντας για τη Formula 1 και ότι είμαστε απογοητευμένοι από το πού βρίσκεται σήμερα όσον αφορά στα λάστιχα.

Δεν μπορείς να παραπονιέσαι χωρίς να προτείνεις λύσεις. Οπότε είπαμε, αφού έχουμε ιδέες, ας πάμε να τις προτείνουμε και να δούμε αν ο κόσμος ενδιαφέρεται ή όχι»

Ο Couasnon επιβεβαίωσε ότι η πρόταση της Michelin βασίζεται σε ζάντες 18 ιντσών, όπως ισχύει στη Formula E όπου η γαλλική εταιρία είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής.

«Θέλουμε να αλλάξουμε λίγο την κατάσταση», εξήγησε ο Couasnon. «Πιστεύουμε ότι η εικόνα των ελαστικών στη Formula 1 δεν είναι αυτή που θα θέλαμε ή αυτή που είναι λογική. Το λάστιχο είναι τώρα κάτι που το πετάς μετά από λίγους γύρους και αυτό δεν είναι καλό για τη βιομηχανία ελαστικών. Εμείς λέμε ότι υπάρχει και άλλος τρόπος για να εξασφαλίσεις θέαμα, όπως είδαμε το περασμένο σαββατοκύριακο στο Le Mans, με λάστιχα υψηλής τεχνολογίας που έχουν διάρκεια και καλή πρόσφυση».

Ο Bernie Ecclestone δεν συμφωνεί με αυτή την προσέγγιση και δήλωσε πρόσφατα ότι η επιστροφή της Michelin θα είναι κάτι κακό για την F1. «Θα φτιάξουν ένα λάστιχο σκληρό, πέτρα, που θα το φοράς το Γενάρη και θα το βγάζεις το Δεκέμβρη, επειδή δεν θέλουν να έρθουν σε θέση να δεχθούν επικρίσεις», δήλωσε πρόσφατα ο ισχυρός άνδρας της F1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube