H Mercedes δεν θα προμηθεύει με κινητήρες τη Red Bull

H Mercedes δεν θα προμηθεύει με κινητήρες τη Red Bull

To ΔΣ της Mercedes-Benz αποφάσισε να μην προμηθεύσει με κινητήριες μονάδες την ομάδα F1 της Red Bull στο μέλλον.

Η είδηση έρχεται την ίδια μέρα που μαθεύτηκε ότι η Red Bull δεν θα χρησιμοποιεί κινητήρες Renault το 2016, αν και έχει συμβόλαιο με τη γαλλική εταιρεία μέχρι το τέλος του 2016.

Η Red Bull πιστεύεται ότι έχει επιδώσει ένα έγγραφο ζητώντας τον τερματισμό της συνεργασίας, και η Renault θα το αποδεχτεί.

Καθότι οι σχέσεις ανάμεσα στη Red Bull και τη Renault έχουν χαλάσει, λόγω της αναξιοπιστίας των γαλλικών κινητήρων, η Red Bull προσέγγισε τη Mercedes ζητώντας της να γίνει ο νέος της προμηθευτής.

Το ΔΣ της Daimler AG εξέτασε το αίτημα και οι πηγές του «αδελφού» μας AUTOSPORT λένε ότι ο πρόεδρος του ομίλου, Dieter Zetsche (φωτογραφία), που ήταν στη Monza για το Ιταλικό GP το σαββατοκύριακο, αποφάσισε να σταματήσουν οι συνομιλίες.

To σκεπτικό είναι ότι η Mercedes περίμενε 60 χρόνια για βρεθεί σε κυρίαρχη θέση στην F1, και δεν θέλει να βοηθήσει μια ομάδα με τους πόρους και τις δυνατότητες της Red Bull να γίνει ανταγωνίστριά της.

Όταν ο Lewis Hamilton ρωτήθηκε πριν το Ιταλικό GP αν η Mercedes πρέπει να προμηθεύσει με κινητήρες τη Red Bull, ο πρωταθλητής εξέφρασε αμφιβολίες: «Αν θέλουμε στα σοβαρά να κερδίσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, τότε μάλλον όχι. Η Red Bull είναι μια σπουδαία ομάδα, όμως είναι σαν να δίνουμε τους κινητήρες μας στη Ferrari. Δεν το έχουμε ανάγκη. Είμαστε καλά όπως είμαστε».

Πρόσφατα, ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, είχε δηλώσει στο AUTOSPORT ότι το θέμα ήταν στον αέρα και υπήρχαν υπέρ και κατά.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει τη Red Bull με μόνη εναλλακτική την προμήθεια κινητήρων από τη Ferrari, αν και μέχρι την περασμένη εβδομάδα δεν είναι γνωστό να έγινε κάποια προσέγγιση στην ιταλική ομάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube