H Mercedes βρήκε το γιατί έσπασε ο κινητήρας του Hamilton στη Μαλαισία

H Mercedes βρήκε το γιατί έσπασε ο κινητήρας του Hamilton στη Μαλαισία

Μετά το θόρυβο που έγινε από τις δηλώσεις του Βρετανού, που υπαινίσσονταν σαμποτάζ, η ομάδα έσπευσε να βρει την αιτία της βλάβης.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν επικεφαλής στον αγώνα της Sepang, όταν ο κινητήρας της Mercedes του εξερράγη θεαματικά, 15 γύρους πριν τον τερματισμό.

Ήταν η τρίτη φορά που έσπαγε κινητήρας του Hamilton φέτος, πράγμα που ήταν φυσικό να τον εξοργίσει και να τον κάνει να υπαινιχθεί σαμποτάζ από την ομάδα, αφού κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί σε κανέναν από τους άλλους 7 οδηγούς με κινητήρα Mercedes.

Μετά από έρευνα, η Mercedes βρήκε ότι η αιτία της καταστροφής του κινητήρα ήταν η αστοχία ενός εδράνου βάσης του στροφαλοφόρου, η οποία συνέβη χωρίς προειδοποίηση μετά από 618 km λειτουργίας, όταν έπεσε η πίεση του λαδιού στην Στροφή 15 της πίστας.

Ο Hamilton θα επιστρέψει για το Ιαπωνικό GP στον κινητήρα που χρησιμοποίησε στη Σιγκαπούρη, ενώ ο Rosberg θα συνεχίσει με τον κινητήρα της Μαλαισίας.

Ως προληπτικό μέτρο, η Mercedes όρισε νέες παραμέτρους λειτουργίας των κινητήρων της εργοστασιακής ομάδας, καθώς και εκείνων που χρησιμοποιούν οι Williams, Force India και Manor. Οι παράμετροι αυτές περιλαμβάνουν και τη χρήση λιπαντικού λαδιού πιο συντηρητικών προδιαγραφών (δηλαδή μεγαλύτερου ιξώδους από το μέχρι τώρα πολύ λεπτόρρευστο, που χρησιμοποιούσαν για τη μείωση των εσωτερικών απωλειών λειτουργίας).

Όλοι οι οδηγοί των πελατειακών ομάδων της Mercedes, εκτός από τον Esteban Ocon, θα έπαιρναν νέους κινητήρες αυτό το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το πρόγραμμα των κύκλων λειτουργίας.

Όμως οι αλλαγές αυτές αναβλήθηκαν για να έχει η Mercedes το χρόνο να κάνει περαιτέρω ανάλυση του λυμένου κινητήρα του Hamilton. Έτσι οι πέντε οδηγοί των τριών ομάδων θα χρησιμοποιήσουν ξανά τους κινητήρες από το GP Μαλαισίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube