H McLaren θα «τυπώνει» εξαρτήματα στα pits για άμεση χρήση

H McLaren θα «τυπώνει» εξαρτήματα στα pits για άμεση χρήση

Η ομάδα F1 της McLaren θα χρησιμοποιεί τεχνολογία 3D printing ώστε να φτιάχνει νέα εξαρτήματα για άμεση χρήση σε οποιαδήποτε πίστα βρίσκεται.

Περισσότερο από οπουδήποτε άλλού, στην F1 ο χρόνος είναι χρήμα και όχι μόνο. Μικρές διαφορές, λεπτομέρειες, χωρίζουν τον θρίαμβο από την αποτυχία. Είναι σημαντικό για τις ομάδες να δουλεύουν αποδοτικά, να έχουν αυτό που θέλουν στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Για τον λόγο αυτό η ομάδα Formula 1 της McLaren θα αξιοποιήσει την τεχνολογία 3D printing για να «τυπώνει» άμεσα στα pits τα νέα εξαρτήματα που ενδεχομένως θα χρειάζεται. Έχοντας έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή στο γκαράζ, η McLaren θα μπορεί μετά από ένα τρακάρισμα ή στην διάρκεια της εξέλιξης που τα διάφορα τμήματα ανασχεδιάζονται για καλύτερη απόδοση σύμφωνα με τα δεδομένα των δοκιμών, να έχει άμεσα έτοιμα για τοποθέτηση στο αυτοκίνητο τα νέα κομμάτια, αντί να περιμένουν να έρθουν από το εργοστάσιο ενώ βρίσκονται σε κάποια πίστα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 570 S [video]

Η McLaren ανακοίνωσε την συνεργασία της με την εταιρεία Stratasys στην εξέλιξη τεχνολογίας 3D printing για να «τυπώνει» εξαρτήματα της MCL32 στην πίστα, ακόμη και στην διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου. Και η αρχή θα γίνει από το επόμενο Grand Prix, στο  Bahrain. Εξαρτήματα όπως σωληνώσεις του υδραυλικού κυκλώματος από συνθετικό υλικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα, αεραγωγοί φρένων, ακόμη και στοιχεία της πίσω πτέρυγας, θα μπορούσαν να κατασκευαστούν επί τόπου.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 650 S [video]

«Προσπαθούμε να τροποποιούμε και να βελτιώνουμε διαρκώς τον τρόπο που σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε τα αυτοκίνητα Formula 1. Η δυνατότητα να προσαρμόζουμε άμεσα στο αυτοκίνητο ένα νέο εξάρτημα, μια νέα σχεδιαστική λύση, μια νέα ιδέα που θα κάνει το μονοθέσιο ελαφρύτερο και πιο αποδοτικό είναι σημαντική»,  λέει ο Neil Oatley, διευθυντής του τμήματος Σχεδιασμού και Εξέλιξης. «Όσο πιο σύντομα μπορούμε να δοκιμάσουμε κάτι νέο, τόσο το καλύτερο. Αν επιταχύνουμε την διαδικασία από την αρχική ιδέα ως την παραγωγή και φέρουμε την επόμενη εξέλιξη έναν αγώνα νωρίτερα, θα καταφέρουμε νωρίτερα να κάνουμε ανταγωνιστική την MCL32».

Πηγή R&T, Engadget

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube