H Caterham θα τρέξει στο Abu Dhabi

H Caterham θα τρέξει στο Abu Dhabi

Η ομάδα ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο GP του Abu Dhabi χάρη στα χρήματα που συγκέντρωσε από τον έρανο στους φαν

Χθες το απόγευμα είχε συγκεντρωθεί το 79% των € 2.900.000 που ήταν ο στόχος για να καλυφθούν τα έξοδα συμμετοχής στον αγώνα.

«Θέσαμε στους εαυτούς μας μια μεγάλη πρόκληση, αλλά σίγουρα άξιζε τον κόπο», δήλωσε ο επικεφαλής των οικονομικών διαχειριστών της υπό εκκαθάριση εταιρείας. «Σε μόλις μία εβδομάδα, οι φαν έκαναν το αδύνατο, δυνατό. 

«Ξέραμε ότι ο καλύτερος τρόπος να κρατήσουμε ζωντανή την ομάδα και να προσελκύσουμε πιθανούς αγοραστές ήταν να δείξουμε ότι είναι ακόμα μια αγωνιστική ομάδα και να είμαστε στο Abu Dhabi για το φινάλε».

Η Caterham έχει ήδη χάσει τους αγώνες σε ΗΠΑ και Βραζιλία, αλλά οι εκκαθαριστές ευελπιστούν ότι η συμμετοχή στο GP του Abu Dhabi θα την βοηθήσει να βρει αγοραστή και να εξασφαλίσει το μέλλον της.

Ήδη η ομάδα ανακοινώνει ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τρεις διαφορετικοί δυνητικοί αγοραστές.

Ο έρανος στους φαν μπορεί να έφερε αποτέλεσμα, όμως είναι «κάτι λυπηρό για την F1, που έχει έσοδα 1,6 δις δολάρια», όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Lotus, Gerard Lopez.

Από την άλλη, ο Alonso δήλωσε πως, όπως και να ’χει, η F1 χρειάζεται τις μικρές ομάδες, διότι με αυτές μπορούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους νέοι οδηγοί, όπως είχε κάνει κι εκείνος με τη Minardi.

H Caterham δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα ονόματα των οδηγών της για το Abu Dhabi, δεδομένου ότι ο Marcus Ericsson (φωτογραφία) έκοψε κάθε δεσμό του με την ομάδα και ο Kamui Kobayashi δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι τον συμφέρει να κάνει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube