Grosjean: Είναι σαν να νικήσαμε

Grosjean: Είναι σαν να νικήσαμε

Ο Γάλλος πανηγύρισε την 6η θέση της πρωτοεμφανιζόμενης Haas

Πανηγύρισε και μάλιστα πολύ ο R. Grosjean  την 6η θέση στο GP της Αυστραλίας με την πρωτοεμφανιζόμενη Haas F1 Team.  O Γάλλος μιλώντας στην ενδοσυννενόηση αμέσως μετά την πτώση της καρό σημαίας προς την ομάδα του τόνισε πως “αυτή είναι μια νίκη για εμάς. Haas καλώς ήρθες στην F1.  Σήμερα είναι μια μέρα που γράψαμε ιστορία”.

Αν φαντάζουν σε πολλούς υπερβολικά τα λόγια του Γάλλου πιλότου, πρέπει να σκεφτούμε πως η Haas είναι μια ομάδα που έτρεξε το πρώτο της GP και κέρδισε την 6η θέση και παίρνει βαθμούς στον πρώτο της αγώνα. Δεν είναι και λίγο αυτό. 

Η τελαυταία ομάδα που είχε πετύχει κάτι ανάλογο ήταν η Toyota το 2002 στο GP της Αυστραλίας και αυτή (αφού αυτός είναι ο πρώτος αγώνας κάθε σεζόν) με τον Mika Salo.

Αμέσως μετά τον αγώνα ο Grosjean δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του και μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sky είπε: “Ήταν ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο. Για μένα είναι σαν να στέκομαι στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Κάναμε καταπληκτική δουλειά και αφιερώνω αυτήν την επιτυχία σε όλη την ομάδα. Το αυτοκίνητο έχει δυνατότητες, αλλά δεν μπορώ να κρύψω πως μας ευνόησε και η διακοπή του αγώνα από το ατύχημα του Alonso. Eλπίζω στους επόμενους αγώνες να πάμε εξίσου καλά και καλύτερα”. 

Η Haas μετά την Αυστραλία είναι πέμπτη στην κατάταξη των κατασκευαστών, τέσσερις βαθμούς πίσω από την Red Bull και δύο μπροστά από την Force India.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube