Grand Prix Ρωσίας, FP3: Ποινή 5 θέσεων στο grid για τον Vettel

Grand Prix Ρωσίας, FP3: Ποινή 5 θέσεων στο grid για τον Vettel

Ο Sebastian Vettel πήρε ποινή 5 θέσεων στο grid του Sochi για αλλαγή κιβωτίου.

Άσχετα από το αποτέλεσμα των κατατακτήριων δοκιμών, ο Sebastian Vettel δεν θα εκκινήσει πιο μπροστά από την 5η θέση στο Sochi. Ο Γερμανός πήρε ποινή 5 θέσεων στο grid για αλλαγή κιβωτίου.

Η Ferrari πήρε αυτή την απόφαση εκτιμώντας ότι το κιβώτιο στο μονοθέσιο του Vettel έχει πάθει ζημιά μετά την σύγκρουση με τον Kimi Raikkonen στην πρώτη στροφή του κινεζικού GP. Η απόφαση ελήφθη μετά την δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και αφού η ομάδα έκανε τους απαραίτητους ελέγχους, καθώς οι υποψίες υπήρχαν από την Κίνα και μετά.

Ο Γερμανός έχει ένα προβληματικό Σαββατοκύριακο έτσι κι αλλιώς. Στο μισάωρο περίπου της 2ης περιόδου ελεύθερων δοκιμών σταμάτησε μέσα στην πίστα με πρόβλημα στα ηλεκτρικά.

«Είχαμε ένα πρόβλημα με τα ηλεκτρικά και είναι κρίμα γιατί θέλαμε λίγους μόνο γύρους ακόμη για να ολοκληρώσουμε την προσομοίωση αγώνα που κάναμε και θα μπορούσαμε να έχουμε σαφή εικόνα για την ανταγωνιστικότητά μας», δήλωσε ο Γερμανός. «Ευτυχώς, ο Kimi μπόρεσε να ολοκληρώσει την δουλειά για την ομάδα».

Να σημειώσουμε ότι η Ferrari ξόδεψε τρία tokens για να φέρει έναν αναβαθμισμένο κινητήρα στην Ρωσία, τον οποίο χρησιμοποιούν και τα δύο μονοθέσια. Σχετικά με το όφελος στην απόδοση, ο Raikkonen δήλωσε: «Είναι καινούριος, οπότε αν δεν ήταν καλύτερος, δεν θα τον χρησιμοποιούσαμε».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube