Grand Prix Ρωσίας, FP3: Ο Hamilton ρίχνει μία... ανάσα στον Rosberg

Grand Prix Ρωσίας, FP3: Ο Hamilton ρίχνει μία... ανάσα στον Rosberg

Ο Hamilton πάει για τις κατατακτήριες με οριακό προβάδισμα έναντι του Rosberg στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος στην 3η και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του ρωσικού Grand Prix.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αρχικά φαινόταν ότι δεν έχει τον ρυθμό του Rosberg. Η άσφαλτος του Sochi δεν φθείρει ιδιαίτερα τα λάστιχα και έτσι το δίδυμο της Mercedes, όπως και οι περισσότεροι οδηγοί, είχε την ευκαιρία να κάνει πολλούς διαδοχικούς γρήγορους.

Ενώ ο Rosberg έκανε ένα σκέλος 22 γύρων, ο Hamilton ξαναβγήκε στην πίστα για μία προσπάθεια με την πολύ μαλακή γόμα, την οποία όλοι οι οδηγοί χρησιμοποίησαν για τους ταχύτερους γύρους τους.

Όπως σε όλη την περίοδο, ο Hamilton ήταν ο ταχύτερος στο πρώτο χρονομετρημένο κομμάτι της πίστας. Αλλά αυτή τη φορά ήταν ταχύτερος και στο μεσαίο κομμάτι. Και παρότι ο Rosberg ήταν πιο γρήγορος στο τρίτο κομμάτι, τελικά ο Hamilton κατάφερε να γράψει έναν γύρο ταχύτερο για μόλις 0,068”.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Sebastian Vettel, που ήταν ο πιο αργός της FP3, καθώς ξόδεψε τον περισσότερο χρόνο δουλεύοντας σε ρυθμίσεις με βαρύ φορτίο καυσίμου. bθέλοντας να βρει λύσεις που θα τον βοηθήσουν να ανέβει μετά και την ποινή των 5 θέσεων στην εκκίνηση που πήρε. Μόνο στα τελευταία δέκα λεπτά ασχολήθηκε με τις κατατακτήριες και βγήκε για γρήγορο γύρο με την πολύ μαλακή γόμα. Ο γρήγορος ρυθμός του στο δεύτερο κομμάτι της πίστας έδειχνε ότι ίσως θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τις Mercedes αλλά τελικά τερμάτισε έξι δέκατα πιο πίσω.

Ο team-mate του Kimi Raikkonen πήρε την 4η θέση, εφτά δέκατα πιο πίσω από τον Vettel. Θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο αν δεν είχε κάνει ένα λάθος στον τελευταίο γύρο. Το δίδυμο της Williams, ο Felipe Massa και ο Valteri Bottas, ήταν οι καλύτεροι των υπολοίπων, εκτός δηλαδή της Mercedes, με το τελευταίο τους σετ πολύ μαλακών ελαστικών. Μέχρι την στιγμή που βγήκαν στην πίστα οι Ferrari.

Ο Max Verstappen με την Toro Rosso κατετάγη 7οςκαι ο Jenson Button στην 8η θέση έδειξε ότι η McLaren είναι πιο ανταγωνιστική με τα πολύ μαλακά λάστιχα, σε σχέση με τον συσχετισμό δυνάμεων της Παρασκευής.

Ο Carlos Sainz Jr και ο Sergio Perez έκλεισαν την 10άδα. Ο Ισπανός έγινε αιτία εμφάνισης του virtual Safety Car για λίγο, όταν βγήκε στην έξοδο διαφυγής της Στροφής 13, στο τέλος της πίσω ευθείας και χρειάστηκε βοήθεια από τους κριτές για να κάνει αναστροφή και να επιστρέψει στην πίστα.

Ο Daniel Ricciardo που ήταν ο ταχύτερος στην αρχή, τερμάτισε τελικά 11ος αλλά έγραψε πολλούς γύρους (μόνο ο Vettel έκανε περισσότερους) εστιάζοντας και αυτός στην προετοιμασία για τον αγώνα παρά στις κατατακτήριες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube