Grand Prix και στο Αζερμπαϊτζάν το 2016

Grand Prix και στο Αζερμπαϊτζάν το 2016

O αγώνας θα διεξαχθεί στους δρόμους του Μπακού, πρωτεύουσα της χώρας

Ο Bernie Ecclestone επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν για την διεξαγωγή ενός Grand Prix στους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας Μπακού, το 2016. Μάλιστα, όπως είπε, το Grand Prix αυτό θα είναι το Grand Prix της Ευρώπης.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή 25/7 από τον υπουργό Νεολαίας και Σπορ της χώρας, ο οποίος προχώρησε και σε χωροταξικές λεπτομέρειες. Ανέφερε πως τα pit θα βρίσκονται στην πλατεία Azadliq και η πίστα θα περιλαμβάνει μεγάλους δρόμους της πόλης, όπως η λεωφόρος Neftchilar, ενώ ο αγώνας θα περνά εμπρός από το Κοινοβούλιο της χώρας και από τον περίφημο πύργο Maiden.

«Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που το Μπακού θα μπει στην οικογένεια της Formula 1», είπε ο  Ecclestone και συμπλήρωσε πως «θα πρόκειται για έναν αγώνα που θα διεξαχθεί στους δρόμους της πόλης καλύπτοντας όλες τις προδιαγραφές που απαιτεί η F1».

Από την πλευρά του ο υπουργός Νεολαίας και Σπορ, Azad Rahimov, δήλωσε υπερήφανος για τη συμφωνία και τόνισε πως το Αζερμπαϊτζάν λόγω της γεωγραφικής του θέση θα είναι το σύνορο της Formula 1 ανάμεσα σε Ευρώπη και Ασία, υπογραμμίζοντας πως η χώρα του είναι μια μοντέρνα χώρα που στόχο έχει να προσελκύσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και πως η φιλοξενία ενός αγώνα F1 είναι η αρχή για ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube