Grand Prix Ιταλίας: O Rosberg επιστρέφει

Grand Prix Ιταλίας: O Rosberg επιστρέφει

Ο Hamilton έκανε φρικτή εκκίνηση, ο Nico Rosberg κέρδισε με άνεση τον αγώνα και επέστρεψε δυνατά στην μάχη του τίτλου.

Ο Nico Rosberg έκανε αλάνθαστο αγώνα στην Monza και πήρε τη νίκη με διαφορά 15”, μειώνοντας έτσι σε μόλις δύο την διαφορά του από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, Lewis Hamilton.

Αυτή είναι η 7η φετινή νίκη του Rosberg και η 21η της καριέρας του. Εκκινούσε δεύτερος αλλά πέρασε μπροστά όταν με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων  απέτυχε ξεκολλήσει από την pole position ο Hamilton.



Ο Sebastian Vettel έδωσε μια μικρή χαρά στους tifosi φέρνοντας την Ferrari στο βάθρο, έστω στο τρίτο σκαλί.  Ο Kimi Raikkonen και  δεύτερη θέση στην τέταρτη θέση ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις Ferrari, σε έναν αγώνα που η κυριαρχία των Mercedes ήταν περισσότερο ξεκάθαρη από ποτέ.

Ενώ ο Vettel κυριολεκτικά κατάπιε τον Hamilton, ο οποίος έπεσε μέχρι την 6η θέση στον πρώτο γύρο, ο Rosberg έκλεισε την πόρτα στον επιθετικό Γερμανό οδηγό της Ferrari στην πρώτη στροφή. Και στην συνέχεια, κάνοντας διαδοχικά ταχύτερους γύρους κατάφερε να ανοίξει μια διαφορά ασφαλείας.

Στο μεταξύ ο Hamilton πέρασε από την εξωτερική τον Daniel Ricciardo στην Curva Grande για να επιστρέψει στην 5η θέση και μετά, αλλάζοντας γραμμή στην Parabolica, κατάφερε (με την δεύτερη προσπάθεια) να προσπεράσει και τον Bottas στην ευθεία για την 4η. Οι Ferrari, που εκκινούσαν με την πολύ μαλακή γόμα, μπήκαν στα pits νωρίτερα από τις Mercedes. Και όταν έγινε αυτό ο Hamilton κληρονόμησε την δεύτερη θέση.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής άρχισε τότε να μειώνει κάπως την διαφορά με τον Rosberg, πριν οι Mercedes μπουν για το μοναδικό τους pitstop και βάλουν την μεσαία γόμα. Έπεσε πάλι στην 4η θέση, αφού βγαίνοντας από τα pits έβλεπε τις δύο δύο Ferrari να χάνονται στο τέλος της ευθείας. Αλλά επέστρεψε στην 2η θέση όταν οι Vettel και Raikkonen μπήκαν για το δεύτερη αλλαγή ελαστικών.

Ο Hamilton σε αυτό το τελευταίο κομμάτι του αγώνα πίεσε πολύ, αλλά είχε κάποια μπλοκαρίσματα στην 1η στροφή, μία φορά μάλιστα έχασε και το σικέιν. Κάπου εκεί, μια επικοινωνία με την ομάδα κατέδειξε σαφώς ότι ο στόχος του για αυτόν τον αγώνα ήταν να μείνει μπροστά από τις Ferrari και όχι να πιάσει τον Rosberg.

O Ricciardo με φρέσκα super soft λάστιχα έκανε μια εντυπωσιακή βουτιά από πολύ πίσω στην εσωτερική της πρώτης στροφής, προσπερνώντας εντυπωσιακά τον Bottas για την 5η θέση. Λίγο μετά, ο Max Verstappen πήρε φόρα στην Curva Grande και πέρασε τον Sergio Perez στο δεύτερο σικέιν για την 7η θέση. Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Felipe Massa (ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του απο την F1 και δεν είναι ο μόνος) και Nico Hulkenberg.


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube