Grand Prix Αυστρίας: Επεισοδιακή νίκη του Hamilton μετά από επαφή με τον Rosberg [video]

Grand Prix Αυστρίας: Επεισοδιακή νίκη του Hamilton μετά από επαφή με τον Rosberg [video]

Ο Lewis Hamilton πήρε με επεισοδιακό τρόπο τη νίκη στο Αυστριακό Grand Prix, με τον Nico Rosberg να μένει εκτός βάθρου τερματίζοντας τελικά πίσω από τους Max Verstappen και Kimi Rαikkοnen.

Παρόλο την pole position ο Lewis Hamilton βρισκόταν για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πίσω από τον Nico Rosberg, ο οποίος επωφελήθηκε της διαφορετικής στρατηγικής που ακολούθησε γι’ αυτόν η ομάδα του, αλλά και τα δυο αργά pit stop που έκανε ο Βρετανός team mate του και για τους περισσότερους γύρους οδηγούσε τον αγώνα.

Τους τελευταίους γύρους όμως φαινόταν ότι ο Βρετανός πρωταθλητής δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και πως θα υπήρχε μάχη για την πρώτη θέση. Με την διαφορά να έχει κλείσει στον τελευταίο γύρο, ο Hamilton έκανε την επίθεσή του στη δεύτερη στροφή και πέρασε τελικά τον Rosberg.

 

 

Ωστόσο, όπως συνηθίζεται τελευταία με τους δυο οδηγούς της Mercedes το συμβάν δεν ήταν αναίμακτο. Με τον Hamilton να έρχεται από την εξωτερική γραμμή, ο Rosberg άργησε τα φρένα και πήγε ευθεία κάνοντας την σύγκρουση αναπόφευκτη. Ο Hamilton επανήλθε γρήγορα στην πίστα, σε αντίθεση με τον Rosberg που με την επαφή κατέστρεψε το μπροστινό φτερό της Mercedes του και αναγκάστηκε να κάνει και τον υπόλοιπο γύρο σε αργό ρυθμό. Επέτρεψε έτσι στον Max Verstappen της Red Bull και τον Kimi Raikkonen της Ferrari να τον περάσουν και να τον αφήσουν εκτός βάθρου.

Με την τέταρτη θέση που κατέλαβε σήμερα και την παράλληλη νίκη του Hamilton, ο Γερμανός είδε την διαφορά του στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος να ψαλιδίζεται από τους 24 στους 11 βαθμούς, ενώ βρίσκεται και στο στόχαστρο των αγωνοδικών, τόσο για το συμβάν με τον team mate του όσο και για το γεγονός ότι πέρασε την γραμμή του τερματισμού με το μονοθέσιό τους… λαβωμένο.

 

 

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Daniel Ricciardo, με τους Jenson Button, Romain Grosjean, Carlos Sainz και Valteri Bottas να ακολουθούν. Τη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Pascal Wehrlein, ο οποίος πήρε τον πρώτο βαθμό της καριέρας του στην Formula 1 και πρώτο βαθμό της Manor.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube