GPrix Αυστραλίας, FP 1: Μπροστά οι Mercedes, αλλά με τα πιο μαλακά λάστιχα

GPrix Αυστραλίας, FP 1: Μπροστά οι Mercedes, αλλά με τα πιο μαλακά λάστιχα

Προσγείωση σε μια βαρετή πραγματικότητα μετά την ονειρική εμφάνιση της Ferrari στις χειμερινές δοκιμές; Για να δούμε...

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της νέας σεζόν στην F1, στο GP της Αυστραλίας. Δεύτερος ο Valtteri Bottas. Τι έγινε λοιπόν με την Ferrari που φαίνονταν κυρίαρχη στις χειμερινές δοκιμές;

Οι οδηγοί της Mercedes πήραν το προβάδισμα μόλις οι ομάδες άρχισαν τους γρήγορους γύρους, με τον Bottas αρχικά πρώτο, με χρονο 1'25"142 και την πολύ μαλακή γόμα. Ο Φιλανδός ήταν ο πρώτος που έβαλε τα ultra-soft και αμέσως κατέβασε σε 1'24"803 παρά ένα μικρό λάθος στο τελευταίο sector του γρήγορου γύρου. Ο Hamilton δεν έκανε κάποιο λάθος και έτσι σημείωσε ένα εντυπωσιακό 1'24"220. Καμία άλλη ομάδα δεν έβαλε τα ultra-soft, την πιο μαλακή απο τις διαθέσιμες γόμες της Pirelli. Πάντως με τα super soft, τα οποία χρησιμοποίησαν όλοι, η Red Bull ήταν η γρηγορότερη ομάδα.

Ο Daniel Ricciardo ξεκίνησε το GP της πατρίδας του με τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, 0,6" πιο αργά από τον Hamilton, πράγμα που τον καθιστά τον μόνο οδηγό χωρίς κινητήρα Mercedes μέσα στο 1'25". Ο Max Verstappen ανέφερε ένα πρόβλημα συγχρονισμού στο κιβώτιο ταχυτήτων της άλλης Red Bull, αλλά κατάφερε να καταταγεί 4ος, μπροστά από τις δύο Ferrari. Λέγαμε από τις δοκιμές της Βαρκελώνης ακόμη, όταν οι Red Bull έμοιαζε αργή, ότι δεν θα έπρεπε να την ξεγράψουμε και ότι στην Μελβούρνη θα εμφανιστεί αναβαθμισμένη.

Ο Kimi Raikkonen με χρόνο 1'25"372 ήταν μισό δευτερόλεπτο εκτός ρυθμού σε σχέση με τον Hamilton, λιγότερο από ένα δέκατο πιο γρήγορος από τον Sebastian Vettel.

O Massa και η Williams ήταν όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί έχει το ρόλο του best of the rest. Όμως πολύ κοντά του, σε ρυθμό λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο πιο αργά γύρισαν ο Romain Grosjean της Haas και ο Nico Hulkenberg της Renault. Ο Sergio Perez, ένα δέκατο πιο αργός από τον Massa, συμπλήρωσε την 10άδα, μπροστά από τον Carlos Sainz.

Πιο πίσω, το ενδιαφέρον φυσικά είναι στραμμένο στην ομάδα της McLaren-Honda. Ο Stoffel Vandoorne χρειάστηκε να περιμένει μια ώρα πριν βγει στην πίστα και κατέληξε στην τελευταία θέση. Ενώ ο Alonso, με ρυθμό 2,4" εκτός ρυθμού, κατετάγη στην 14ος.




 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube