GP Σιγκαπούρης: Νίκη του Vettel, βατερλό της Mercedes

GP Σιγκαπούρης: Νίκη του Vettel, βατερλό της Mercedes

O Sebastian Vettel με τη Ferrari πήρε άξια τη νίκη, μπροστά από τους Ricciardo και Raikkonen, ενώ ο Rosberg ήταν 4ος και ο Hamilton εγκατέλειψε.

Ο Vettel μπήκε επικεφαλής από την εκκίνηση και διαχειρίστηκε μία περίοδο εικονικού και δύο περιόδους πραγματικού Safety Car για να πάρει την 3η του φετινή νίκη και την 4η της καριέρας του στη Σιγκαπούρη.

Ο Daniel Ricciardo πήρε τη 2η θέση με τη Red Bull, με τον Kimi Raikkonen να συμπληρώνει το βάθρο με τη δεύτερη Ferrari.

To δεύτερο Safety Car ήταν αποτέλεσμα της εισόδου στην πίστα ενός θεατή, που περπάτησε όλη την ευθεία μετά την γέφυρα Anderson πριν βγει σκαρφαλώνοντας πάνω από την μπαριέρα.

Ο Hamilton ήταν 4ος όταν ανέφερε απώλεια δύναμης, και παρότι η ομάδα της Mercedes προσπάθησε για κάμποσους γύρους να βρει λύση, τελικά αποφάσισε να αποσύρει το αυτοκίνητο όταν ο Βρετανός είχε πλέον πέσει στη 16η θέση.

Ήταν η πρώτη εγκατάλειψη του Hamilton μετά από 20 αγώνες και το δεύτερο πρόβλημα κινητήρα για τη Mercedes σε δύο αγώνες, μετά την εγκατάλειψη του Rosberg στη Monza.

O Rosberg τερμάτισε 4ος, 14,2” πίσω από τον Vettel, ψαλιδίζοντας τη διαφορά από τον Hamilton στους 41 βαθμούς, ενώ ο Vettel είναι πλέον μόνο 8 βαθμούς πίσω από τον Γερμανό.

Μετά από ένα ήσυχο πρώτο μέρος του αγώνα, κι ενώ ο Ricciardo είχε αρχίσει να πλησιάζει ελαφρά τον Vettel καθώς ο ρυθμός του Γερμανού έπεφτε, ενεργοποιήθηκε το εικονικό Safety Car μετά από σύγκρουση του Felipe Massa με τον Nico Hulkenberg στη Στροφή 3.

Ο Massa είχε μόλις βγει από τα pits στην πίστα, όταν βρέθηκε στην κορυφή της πρώτης στροφής μαζί με τον Hulkenberg. Τα μονοθέσια συγκρούστηκαν και ο Γερμανός βρέθηκε στην μπαριέρα. Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι αυτός έφταιγε που δεν άφησε χώρο στον Βραζιλιάνο και τον τιμώρησαν με 3 θέσεις στην εκκίνηση του Ιαπωνικού GP την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Massa συνέχισε, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει για να αλλάξει το σκασμένο του εμπρός δεξί ελαστικό και στη συνέχεια εγκατέλειψε με πρόβλημα στο κιβώτιο της Williams.

Ο team-mate του, ο Valtteri Bottas, είχε και αυτός πρόβλημα με το κιβώτιο προς το τέλος του αγώνα, αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει και να τερματίσει 5ος, μπροστά από τον Daniil Kvyat (Red Bull), που ήταν άτυχος αφού είχε σταματήσει για λάστιχα ακριβώς πριν το εικονικό Safety Car, με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και να βγει εκτός διεκδίκησης μιας θέσης στο βάθρο.

Ο Sergio Perez (Force India) τερμάτισε 7ος, κρατώντας με το ζόρι πίσω του τον Max Verstappen (Toro Rosso), που ανέβαινε στην κατάταξη αφού δεν είχε καταφέρει να ξεκινήσει κανονικά από το grid.

H Toro Rosso κατάφερε να βάλει μπροστά τον κινητήρα του και να τον στείλει στην πίστα, αλλά ένα γύρο πίσω. Γύρο όμως που ξανακέρδισε όταν βγήκε το πρώτο Safety car.

Μετά τα πρώτα pit-stops, o Verstappen βρέθηκε 9ος και στη συνέχεια πέρασε τον Romain Grosjean για να τερματίσει 8ος.

Ο team-mate του 17χρονου Ολλανδού, ο Carlos Sainz, έχασε αρκετές θέσεις όταν το κιβώτιό του κόλλησε στη νεκρά – πράγμα που έπαθαν επίσης οι Massa και Alonso, που εγκατέλειψαν. Όμως ο 20χρονος Ισπανός διέσωσε τους βαθμούς της 9ης θέσης περνώντας και αυτός τον Grosjean. Η ομάδα έδωσε εντολή στον Verstappen να αφήσει να περάσει ο Sainz, όμως αυτός δεν υπάκουσε.

Ο Felipe Nasr πήρε τον τελευταίο βαθμό με την αναθωρημένη Sauber, περνώντας και αυτός στο τέλος τον Grosjean, ενώ 11ος τερμάτισε ο Marcus Ericsson με την άλλη Sauber.

O Pastor Maldonado συνέχισε μετά από μια επαφή με τον Jenson Button για να τερματίσει 12ος, ενώ ο Grosjean με τη δεύτερη Lotus εγκατέλειψε αλλά κατατάχτηκε 13ος.

Ήταν μια καταστροφική μέρα για τη McLaren, καθώς και τα δύο της μονοθέσια εγκατέλειψαν από βλάβη, μάλλον στο κιβώτιο.

Οι Manor Marussia τερμάτισαν στις δύο τελευταίες θέσεις, με τον Alexander Rossi, στο ντεμπούτο του, μπροστά από τον Will Stevens.

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ GP ΤΗΣ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ, ΣΤΗ MARINA BAY:

ΘΕΣΗΠΙΛΟΤΟΣΧΩΡΑΟΜΑΔΑΧΡ./ΔΙΑΦ.ΒΑΘ.
1 Sebastian VettelGERFerrari2:01:22.11825
2 Daniel RicciardoAUSRed Bull Racing+1.478s18
3 Kimi RäikkönenFINFerrari+17.154s15
4 Nico RosbergGERMercedes+24.720s12
5 Valtteri BottasFINWilliams+34.204s10
6 Daniil KvyatRUSRed Bull Racing+35.508s8
7 Sergio PerezMEXForce India+50.836s6
8 Max VerstappenNEDToro Rosso+51.450s4
9 Carlos SainzESPToro Rosso+52.860s2
10 Felipe NasrBRASauber+90.045s1
11 Marcus EricssonSWESauber+97.507s0
12 Pastor MaldonadoVENLotus+97.718s0
13 Romain GrosjeanFRALotusΕΓΚΑΤ.0
14 Alexander RossiUSAMarussia+2 laps0
15 Will StevensGBRMarussia+2 laps0
NC Jenson ButtonGBRMcLarenΕΓΚΑΤ.0
NC Fernando AlonsoESPMcLarenΕΓΚΑΤ.0
NC Lewis HamiltonGBRMercedesΕΓΚΑΤ.0
NC Felipe MassaBRAWilliamsΕΓΚΑΤ.0
NC Nico HulkenbergGERForce IndiaΕΓΚΑΤ.0

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube