GP Ρωσίας: Αλαλούμ στο FP1 λόγω διαρροής... πετρελαίου!

GP Ρωσίας: Αλαλούμ στο FP1 λόγω διαρροής... πετρελαίου!

Ένα διαφορετικό... dieselgate τα έκανε μαντάρα στις ελεύθερες δοκιμές

Επεισοδιακά ξεκίνησε το Ρωσικό GP, αφού ένα ατύχημα με διαρροή πετρελαίου στην πίστα έφερε τα πάνω-κάτω.
Συγκεκριμένα ένα φορτηγό που πέρασε από την πίστα πριν ξεκινήσουν οι δοκιμές είχε διαρροή πετρελαίου σε δύο στροφές με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να γίνει ιδιαίτερα γλυστερό και επικίνδυνο.
 
Οι υπεύθυνοι της πίστας προσπάθησαν αρχικά να ρίξουν τσιμέντο στο σημείο και μετά με νερό να ξεπλύνουν το πετρέλαιο. 
Αρχικά, οι δοκιμές καθυστέρησαν με αποτέλεσμα ο χρόνος τους να περιοριστεί από τα 90 στα 60 λεπτά, αλλά σε δεύτερο χρόνο οι οδηγοί αντιμετώπισαν πρόβλημα αφού μπήκαν στην πίστα άλλοι με σλικ ελαστικά και άλλοι με ενδιάμεσα, αλλά στα συγκεκριμένα σημεία το νερό ήταν πολύ και η πίστα γλυστρούσε.
 
Ετσι αναγκάζονταν να κόβουν πολύ στα συγκεκριμένα σημεία με τα παράπονα σε βάρος της διοργάνωσης να είναι πολλά και σε πολλές περιπτώσεις όχι και τόσο... κομψά από πλευράς των οδηγών και των ομάδων.
Χαρακτηριστικός ο μονολεκτικός σχολιασμός του Vettel για την κατάσταση στην πίστα: Aλαλούμ!
 
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Nico Hulkenberg έκανε τον καλύτερο χρόνο με 1:44.355 στον τελευταίο του γύρο, με δεύτερο τον Nico Rosberg που ήταν πιο αργός μόλις κατά 0.052 δευτερόλεπτα. 
 
Αν θέλαμε να περιγράψουμε την κατάσταση που επικρατούσε στην πίστα θα ήταν πιο εύκολο να απαριθμήσουμε τους οδηγούς που δεν είχαν γλυστρήματα και τετ-α-κε από αυτούς που είχαν κάποιο «επεισόδιο». 
 
Για την ιστορία, ο Sebastian Vettel ήταν τρίτος εμπρός από τους Sergio Perez, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz and Hamilton που έκανε τον έβδομο χρόνο. 
 
Αξιοσημείωτο πως ουδείς κατάφερε να κάνει πάνω από 16 γύρους και με τη βροχή να είναι μια πολύ πιθανή εκδοχή για το απόγευμα, οι ομάδες προβληματίζονται διότι δεν έχουν καταφέρει να συλλέξουν πληροφορίες και δεδομένα με σλικ ελαστικά. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube