GP Κίνας: Ποινή 5 θέσεων εκκίνησης στον Hamilton!

GP Κίνας: Ποινή 5 θέσεων εκκίνησης στον Hamilton!

O Lewis Hamilton θα δεχτεί την ποινή λόγω αλλαγής κιβωτίου – κι εμείς θα δούμε έναν πιο συναρπαστικό αγώνα!

Ο Lewis Hamilton θα εκκινήσει στο GP Κίνας, την Κυριακή, πέντε θέσεις πιο πίσω από τη θέση που θα πάρει στις κατατακτήριες δοκιμές, αφού η Mercedes αποφάσισε να αλλάξει το κιβώτιο ταχυτήτων του μονοθεσίου του.

Το κιβώτιο στη Mercedes W07 του πρωταθλητή είχε υποστεί ζημιά κατά την άνοδό του στην 3η θέση του GP του Μπαχρέιν, μετά από την επαφή που είχε με τη Williams του Valtteri Bottas στην πρώτη στροφή του αγώνα.

Η Mercedes, εξετάζοντας το κιβώτιο, ανακάλυψε ρωγμές σε κάποια εσωτερικά εξαρτήματά του και διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Κανονικά, το κιβώτιο αυτό έπρεπε να αντέξει μέχρι και τον τερματισμό του GP του Μονακό, το Μάιο. Έτσι ο Hamilton θα έχει ένα καινούργιο κιβώτιο για το GP Κίνας, παραβαίνοντας τον κανονισμό που επιβάλλει τη χρήση κάθε κιβωτίου για 6 τουλάχιστον αγώνες στη σειρά.

Η μόνη εξαίρεση από την ποινή των 5 θέσεων εκκίνησης αφορά σε όσους δεν ξεκίνησαν ή δεν τερμάτισαν τον προηγούμενο αγώνα για τεχνικούς λόγους – πράγμα που δεν ισχύει για τον Hamilton.

O Hamilton ήδη βρίσκεται 17 βαθμούς πίσω από τον team-mate του, Nico Rosberg, στο πρωτάθλημα, αφού ηττήθηκε στους δύο πρώτους αγώνες παρότι τους ξεκίνησε από την pole-position.

Το γεγονός ότι θα ξεκινήσει στην Κίνα από την 6η θέση και πίσω είναι βέβαια καλό για εμάς που θα παρακολουθήσουμε ένα πιο ενδιαφέροντα αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube