GP Κίνας: Ο Rosberg ανενόχλητος [πλήρες ρεπορτάζ]

GP Κίνας: Ο Rosberg ανενόχλητος [πλήρες ρεπορτάζ]

O Nico Rosberg πήρε εύκολα την 3η φετινή του νίκη και την 6η στη σειρά, αφού οι βασικοί του αντίπαλοι είχαν όλοι ατυχίες.

Ο Rosberg συνέχισε το νικηφόρο του σερί και στην Κίνα, για να ανοίξει μια διαφορά 36 βαθμών από τον team-mate του, Lewis Hamilton.

Η τρίτη του νίκη φέτος, σε τρεις αγώνες, ήρθε εύκολα αφού τερμάτισε 37,7” μπροστά από τον Sebastian Vettel, με τον Daniil Kvyat στο βάθρο για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην F1.

Όσο για τον Hamilton, που ξεκίνησε από την τελευταία θέση μετά από τη βλάβη στην MGU-H και την αλλαγή κινητήριας μονάδας χθες το βράδυ, δεν μπόρεσε τελικά να ανέβει πιο πάνω από την θέση.

Στον αγώνα όμως συνέβησαν κι άλλα πολλά και διάφορα.

Ο Ricciardo με τη Red Bull μπήκε επικεφαλής στη Στροφή 1, ξεκινώντας από τη 2η θέση πιο γρήγορα από τον poleman, Rosberg.

Πίσω από τους δύο, ο Kimi Raikkonen μπλοκάρισε στο φρενάρισμα, αναγκάζοντας τον team-mate του, τον Vettel, να κάνει μια μικρή τιμονιά αποφυγής προς τα δεξιά. Όμως από την εσωτερική ερχόταν ο Kvyat με μεγάλη ταχύτητα, οπότε ο Vettel ενστικτωδώς ξαναέστριψε αριστερά για να μην τρακάρει με το Ρώσο κι έπεσε πάνω στον Raikkonen, στέλνοντάς τον στα pits για αλλαγή πτέρυγας.

Ο Vettel ήταν έξαλλος, χαρακτηρίζοντας στον ασύρματο τον Kvyat «τρελό» που έκανε «κίνηση αυτοκτονίας». Τα ίδια επανέλαβε στο Ρώσο σε λογομαχία τους μετά τον αγώνα.

Ο Hamilton κέρδισε 5 θέσεις μέχρι τη Στροφή 1, αλλά προσπαθώντας να αποφύγει ένα κομμάτι της πτέρυγας του Raikkonen, τον χτύπησε ο Nasr με αποτέλεσμα να σπάσει η πτέρυγα και της Mercedes και να σφηνώσει κάτω από το μονοθέσιο. Αυτό έκανε ζημιά στην εμπρός άκρη του αεροδυναμικού πατώματος, μειώνοντας την κάθετη δύναμη και κατά συνέπεια τις επιδόσεις του Hamilton καθώς προσπαθούσε να ανέβει ξανά στην κατάταξη.

Οι ελπίδες του Ricciardo για κάτι πολύ καλό εξανεμίστηκαν στον 3ο γύρο, όταν έσκασε το πίσω αριστερό λάστιχο της Red Bull στην πίσω ευθεία, ενώ ο Rosberg τον πίεζε από πίσω. Το κλατάρισμα οφειλόταν σε θραύσματα που υπήρχαν πάνω στην πίστα.

Τα πολλά θραύσματα και τα κομμάτια από το διαλυμένο λάστιχο του Αυστραλού ανάγκασαν τους οργανωτές να βγάλουν το Safety Car – πράγμα ευεργετικό για τους Raikkonen και Hamilton που κέρδισαν πολύ από το χαμένο έδαφος.

Μέσα στους 5 γύρους που το Safety Car ήταν στην πίστα, ο Hamilton σταμάτησε δύο φορές για λάστιχα, βάζοντας τα πολύ μαλακά για ένα γύρο και μετά ξανά το ίδιο σετ μαλακών με τα οποία είχε ξεκινήσει. Έτσι είχε πλέον ελεύθερη επιλογή ελαστικών για το υπόλοιπο του αγώνα.

Όταν ο αγώνας ξανάρχισε, οι βασικοί αντίπαλοι του Rosberg ήταν πολύ πίσω: ο Vettel ήταν 15ος, ο Ricciardo 17ος, ο Raikkonen 19ος και ο Hamilton 21ος.

Έτσι ο Rosberg έκανε περίπατο, ενώ οι άλλοι διεκδικητές προσπαθούσαν να βρουν την καλύτερη στρατηγική ελαστικών για κάθε κομμάτι του αγώνα, με αποτέλεσμα η κατάταξη να αλλάζει συνεχώς από τη 2η θέση και κάτω.

Ο Kvyat ήταν 2ος για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ο Vettel έκανε μερικούς γρήγορους γύρους με τα πολύ μαλακά λάστιχα, πέρασε πολλά μονοθέσια και έφτασε ξανά τον Ρώσο. Τον πέρασε αμέσως μετά τα τελευταία pit-stops, όπου η Ferrari του φόρεσε τα μαλακά λάστιχα που του επέτρεψαν να επιτεθεί αμέσως στη Red Bull που φορούσε τα μεσαία Pirelli.

Για ένα διάστημα πριν το 4ο pit-stop του, ο Hamilton ήταν στην 3η θέση, αλλά σταμάτησε άλλες δύο φορές (συνολικά 5 φορές) με αποτέλεσμα να ξαναπέσει πίσω στην κατάταξη. Ανέβηκε και πάλι για να πιέσει τον Massa για την 4η θέση, όμως όχι μόνο δεν κατάφερε να περάσει τη Williams, αλλά τον πέρασαν οι Ricciardo και Raikkonen, που πετούσαν.

O Ricciardo τερμάτισε τελικά 4ος για τρίτο στη σειρά αγώνα, με τον Raikkonen 5ο, μπροστά από τον Hamilton και τις δύο Toro Rosso των Verstappen και Sainz. Ο Bottas έκλεισε την πρώτη δεκάδα.

Παρά τα πολλά συμβάντα στον αγώνα, και τα 22 μονοθέσια τερμάτισαν, με τον Jolyon Palmer στην τελευταία θέση με τη Renault.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ GP ΚΙΝΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 56 ΓΥΡΟΥΣ:

1 Nico RosbergGERMercedes1:38:53.89125
2 Sebastian VettelGERFerrari+37,776s18
3 Daniil KvyatRUSRed Bull Racing+45,936s15
4 Daniel RicciardoAUSRed Bull Racing+52,688s12
5 Kimi RäikkönenFINFerrari+65,872s10
6 Felipe MassaBRAWilliams+75,511s8
7 Lewis HamiltonGBRMercedes+78,230s6
8 Max VerstappenNEDToro Rosso+79,268s4
9 Carlos SainzESPToro Rosso+84,127s2
10 Valtteri BottasFINWilliams+86,192s1
11 Sergio PerezMEXForce India+94,283s0
12 Fernando AlonsoESPMcLaren+97,253s0
13 Jenson ButtonGBRMcLaren+101,990s0
14 Esteban Gutierrez MEXHaas+1γύρος0
15 Nico HulkenbergGERForce India+1 γύρος0
16 Marcus EricssonSWESauber+1 γύρος0
17 Kevin MagnussenDENRenault+1γύρος0
18 Pascal WehrleinGERManor+1 γύρος0
19 Romain GrosjeanFRAHaas+1 γύρος0
20 Felipe NasrBRASauber+1 γύρος0
21 Rio HaryantoINAManor+1 γύρος0
22 Jolyon PalmerGBRRenault+1γύρος0

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube