GP Κίνας: O Hamilton θέλει να φρενάρει τον Vettel

GP Κίνας: O Hamilton θέλει να φρενάρει τον Vettel

Ο τρίτος αγώνας της χρονιάς αυτό το Σαββατοκύριακο στη Σαγκάη.

Με τον Lewis Hamilton να θέλει επιτέλους να πάρει τη νίκη και να μειώσει τη διαφορά των 17 βαθμών που τον χωρίζουν από τον Vettel  μετά τους δύο πρώτους αγώνες, η F1 ταξιδεύει αυτό το σαββατοκύριακο στη Σαγκάη.

Αντίθετα, μια τρίτη συνεχόμενη νίκη του Γερμανού θα άνοιγε ακόμη περισσότερο την ψαλίδα και θα έβαζε τον Βρετανό της Mercedes σε πολύ δύσκολη θέση.
Σε δηλώσεις του ο Hamilton «προανήγγειλε» τον στόχο του για τη Σαγκάη τονίζοντας ότι έχασε δύο μάχες που ήταν αμφίρροπες, αλλά τώρα στην Κίνα το πεδίο της μάχης είναι δικό τους.
Και αυτό διότι με βάση τα στατιστικά στοιχεία, από το 2014, η Mercedes έχει γράψει 4 νίκες με τις τρεις να ανήκουν στον Hamilton και τη μια στον Rosberg, ενώ ο Βρετανός έχει δύο ακόμη νίκες (2008 και 2011) στην προ-υβριδική εποχή, όντας ο πολυνίκης της πίστας εμπρός από τους  Alonso και Rosberg που έχουν από δύο συνολικά νίκες.

H Κίνα μπήκε στο καλαντάρι της F1 το 2004 με τον Rubens Barrichello να σπάει το ρόδι και να είναι ο πρώτος οδηγός που ανέβηκε εκεί στο πιο ψηλό σκαλί.
Το μήκος της πίστας είναι 5,451 Km, με τη συνολική απόσταση του αγώνα (305,066 km), να συμπληρώνεται μετά από 56 γύρους.
Το Shanghai International Circuit βρίσκεται στην περιοχή Jiading της Σαγκάης και όπως και άλλες πίστες της F1 είναι και αυτή έργο του γερμανού Hermann Tilke.
Το ρεκόρ της πίστας κατέχει ο Michael Schumacher με χρόνο 1:32.238.

Περυσινός νικητής αναδείχθηκε ο Lewis Hamilton ο οποίος είχε πετύχει και την pole position, ενώ στο βάθρο μαζί του ανέβηκαν οι Vettel και Verstappen.
Ο Βρετανός έκανε και τον ταχύτερο γύρο πέρυσι με χρόνο : 1:35.378.


Σε ό,τι αφορά στα ελαστικά που θα χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί, οι γόμες που έχει διαθέσει η Pirelli  είναι η ultrasoft, η μαλακή και η μέση.


Ο Lewis Hamilton θα έχει από έξι γόμες της ultrasoft και της μαλακής γόμας, ενώ ο Valtteri Bottas θα έχει μία επιπλέον μέση γόμα και μία λιγότερη μαλακή.
Αντίθετα η Ferrari  θα έχει στη διάθεσή της οχτώ γόμες της ultrasoft για τους οδηγούς της, μαζί με τρία σετ μαλακής και δύο σετ μέσης γόμας.

Μια ενδιάμεση λύση έχει επιλέξει η Red Bull καθώς οι Daniel Ricciardo και Max Verstappen θα φορέσουν εφτά σετ από την ultrasoft, τέσσερα σετ μαλακής και δύο σετ μέσης γόμας, ενώ η McLaren θα έχει ένα επιπλέον σετ ultrasoft και ένα λιγότερο σετ μέσης γόμας.

Το πρόγραμμα του τριημέρου

Παρασκευή 13/4
FP1: 05:00-06:30
FP2: 09:00-10:30

Σάββατο 14/4
FP3: 06:00-07:00
Κατατακτήριες: 09:00-10:00

Κυριακή 15/4
Αγώνας: 09:10

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube