GP Κίνας: Ακυρώθηκαν οι ελεύθερες δοκιμές

GP Κίνας: Ακυρώθηκαν οι ελεύθερες δοκιμές

Λόγω καιρού ακυρώθηκαν και οι δύο περίοδοι ελεύθερων δοκιμών του κινεζικού GP.

Η ομίχλη ήταν ο λόγος που ακυρώθηκαν και οι δύο περίοδοι ελεύθερων δοκιμών του κινεζικού GP. Η χαμηλή νέφωση δεν επέτρεπε την πτήση του ιατρικού ελικοπτέρου.

Η κατάσταση δεν ήταν τόσο άσχημη στην πίστα, υπήρχε ομίλχη αλλά όχι τόσο χαμηλά ώστε να επηρεάζει την οδήγηση. Το πρόβλημα ήταν στην πόλη της Σαγκάης και στην περιοχή το νοσοκομείου. Ήταν αδύνατη η προσγείωση του ελικοπτέρου εκεί σε περίπτωση που συνέβαινε κάποιο ατύχημα και απαιτούνταν αεροδιακομιδή. Έτσι οι υπέυθυνοι ασφαλείας δεν μπορούσαν να επιτρέψουν δράση στην πίστα.

Στην πρώτη περίοδο βγήκαν κάποια μονοθέσια στην πίστα για ένα διάστημα, μετά από περίπου 50 λεπτά. Τον ταχύτερο χρόνο έκανε ο Max Verstappen με την Red Bull. Οι δύο Ferrari και ο Hamilton δεν έκαναν χρονομετρημένους γύρους. 

Η δεύτερη περίοδος δεν ξεκίνησε καν. Tο μόνο αξιοσημείωτο ήταν το show του Hamilton, η προσπάθειά του να ανταποδώσει στους θεατές την υπομονή και την πίστη τους. Μετρ στα social media και στην επικοινωνία, τους τράβηξε video και μετά έτρεξε κοντά τους, πίσω από τα σύρματα, κάτω από την κερκίδα απέναντι από τα pits, υπέγραψε καπελάκια και τους τα πέταξε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube