GP Καναδά: Το ατύχημα του Kubica που «σημάδεψε» τον συγκεκριμένο αγώνα [video]

GP Καναδά: Το ατύχημα του Kubica που «σημάδεψε» τον συγκεκριμένο αγώνα [video]

Ο Πολώνος γλύτωσε χάρη στα κορυφαία συστήματα ασφαλείας των μονοθεσίων

Με το GP του Καναδά να είναι προ των πυλών, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ένα από τα πλέον τρομακτικά ατυχήματα του συγκεκριμένου αγώνα (αλλά και της ιστορίας της F1) με πρωταγωνιστή τον Robert Kubica όταν οδηγούσε για την BMW Sauber.
 
Στον αγώνα του 2007 (10 Ιουνίου) και συγκεκριμένα στον 27ο γύρο, ο Πολωνός είχε μια επαφή με την Toyota του Jarno Trulli με αποτέλεσμα να χάσει την εμπρός αερτομή του μονοθεσίου του. 
Στη συνέχεια έχασε τον έλεγχο της BMW με αποτέλεσμα το μονοθέσιό του να χτυπήσει μετωπικά στον προστατευτικό τοίχο με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 230 km/h και αμέσως μετά να φέρνει βόλτες στην πίστα κυριολεκτικά διαλυμένο.

Τότε είχαν μετρήσει πως ο Κubica είχε δεχτεί επιβράδυνση ίση με 75G.Ως εκ θαύματος όμως και χάρη και στα κορυφαία συστήματα ασφαλείας που έχουν τα μονοθέσια της F1, ο Πολωνός επιβίωσε του ατυχήματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε πιο πάνω θα δείτε ότι το εμπρός μέρος του μονοθεσίου έχει αποκοπεί τελείως και φαίνονται τα πόδια του Πολωνού
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον επόμενο χρόνο ο Πολωνός κέρδισε τον συγκεκριμένο αγώνα. Επίσης οι διαοργανωτές του αγώνα έχουν αλλάξει τη συγκεκριμένη στροφή για να διασφαλίσυν πως σε περίπωση ανάλογου ατυχήματος η πρόσκρουση δεν θα είναι μετωπική. 
 
Δείτε το βίντεο με το τρομακτικό ατύχημα του Πολωνού. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube