GP Ισπανίας: Αγωνιστικό συμβάν η σύγκρουση Hamilton – Rosberg, λένε οι κριτές

GP Ισπανίας: Αγωνιστικό συμβάν η σύγκρουση Hamilton – Rosberg, λένε οι κριτές

Οι κριτές έκριναν ότι δεν υπάρχει λόγος να παρέμβουν στην σύγκρουση των δύο οδηγών της Mercedes.

Οι αγωνοδίκες του ισπανικού GP, σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος δεν πήραν θέση για το ποιος έχει την ευθύνη της σύγκρουσης των δύο οδηγών της Mercedes στον πρώτο γύρο. Το φιάσκο της Mercedes είχε και θετική πλευρά, αφού με τα δύο ξεκάθαρα ταχύτερα μονοθέσια εκτός, προέκυψε ξαφνικά ανταγωνισμός και μάχη για την πρώτη θέση. Και άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την μεγαλειώδη νίκη του Max Verstappen.

Βγαίνοντας από την παρατεταμένη Στροφή 3, ο Hamilton που εκκινούσε από την pole αλλά είχε χάσει την πρωτοπορία από τον Rosberg στην πρώτη στροφή, βγήκε να προσπεράσει τον Γερμανό στην σύντομη ευθεία ως την Στροφή 4. Ο Rosberg είχε ξεκινήσει από την έξοδο της Στροφής 3 να κλείνει την πόρτα, κινούμενος προς τα δεξιά. Υπολόγιζε ότι ο Hamilton θα υποχωρούσε, αλλά ο Βρετανός δεν το έκανε. Μη έχοντας που αλλού να πάει ο Hamilton βγήκε στο γρασίδι, έχασε τον έλεγχο και κάνοντας τετακε παρέσυρε εκτός και τον Rosberg.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, το μονοθέσιο του Rosberg έκανε ανάκτηση ενέργειας στην έξοδο της Στροφής 3 και αυτό έδωσε στον Hamilton τη δυνατότητα να τον πλησιάσει και να του επιτεθεί.

«Δεν έχει σχέση αυτό το συμβάν με το Spa του 2014», είναι η πρώτη αντίδραση του Hamilton, σύμφωνα με ρεπορτάζ απο την πίστα. Είναι αναστατωμένος και στεναχωρημένος, αλλά όχι οργισμένος με τον Rosberg.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube