GP Ιαπωνίας: Ο Hamilton ανενόχλητος

GP Ιαπωνίας: Ο Hamilton ανενόχλητος

O Lewis Hamilton έκανε ένα ακόμα βήμα προς τον τίτλο, παίρνοντας άνετα τη νίκη στη Suzuka μπροστά από τους Rosberg και Vettel.

Μετά την ανωμαλία της Σιγκαπούρης, η τάξη αποκαταστάθηκε για τη Mercedes στη Suzuka, καθώς ο Lewis Hamilton επικράτησε εύκολα, 18,9” μπροστά από τον Nico Rosberg, στο όγδοο φετινό «ένα-δύο» για τη γερμανική ομάδα.

Ήταν η 41η νίκη του Hamilton, που ισοφάρισε έτσι τον μεγάλο Ayrton Senna, στο 162o GP της καριέρας του, ένα περισσότερο από τον Βραζιλιάνο.

Ο Hamilton είναι τώρα 48 βαθμούς μπροστά από τον Rosberg, ενώ απομένουν ακόμα 125 από τους 5 επόμενους αγώνες της σεζόν. Ο Sebastian Vettel, 3ος σήμερα με τη Ferrari, είναι πλέον 59 βαθμούς από την κορυφή.

Η στιγμή που έκρινε τον αγώνα ήταν στα πρώτα δευτερόλεπτα, όταν ο Hamilton ξεκίνησε λίγο πιο γρήγορα από τον poleman Rosberg και οι δύο Mercedes ήταν πλάι-πλάι στις πρώτες στροφές.

Ο Βρετανός είχε την καλή γραμμή στη Στροφή 2 και μπόρεσε να απωθήσει τον Γερμανό προς τα έξω. Ο Rosberg πάτησε για λίγο εκτός πίστας και έχασε φόρα, με αποτέλεσμα να τον περάσουν ο Vettel και ο Valtteri Bottas (Williams) ρίχνοντάς τον στην θέση.

Πέρα από ένα παράπονο μέσω ασυρμάτου, πριν το δεύτερο pit-stop του στον 31ο γύρο, ότι είχε «τόσο μεγάλους κραδασμούς, που δυσκολευόταν», ο Hamilton δεν ενοχλήθηκε από κανέναν και από τίποτε μέχρι την καρό σημαία.

Ο Rosberg ελαχιστοποίησε τη ζημιά στο πρωτάθλημα περνώντας τον Bottas στον 17ο γύρο και τον Vettel στα δεύτερα pit-stops, 13 γύρους αργότερα.

Πίσω από τον Vettel τερμάτισε ο Kimi Raikkonen με την άλλη Ferrari, αφού η ομάδα τον βοήθησε να περάσει τον Bottas στα pit-stops. Ο Φιλανδός της Williams, από την 3η θέση της εκκίνησης, τερμάτισε τελικά 5ος.

Ο αγώνας του team-mate του, του Felipe Massa, καταστράφηκε στα πρώτα μέτρα μετά την εκκίνηση, καθώς στριμώχτηκε από τον Daniel Ricciardo που τον προσπερνούσε, και το πίσω αριστερό λάστιχο της Red Bull χτύπησε με το εμπρός δεξιό της Williams. Και τα δύο λάστιχα έσκασαν, ενώ ο Massa αναγκάστηκε να αλλάξει και την εμπρός πτέρυγα, που έπαθε ζημιά καθώς σερνόταν στην άσφαλτο για ένα γύρο μέχρι τα pits.

Ο Βραζιλιάνος τερμάτισε 17ος, δύο γύρους πίσω από το νικητή και μπροστά μόνο από τις δύο Manor, των Rossi και Stevens, και τη Sauber του Nasr που εγκατέλειψε.

O Sergio Perez (Force India) επίσης σπρώχτηκε εκτός πίστας στην εκκίνηση, καθώς όλοι απέφευγαν τις χτυπημένες Williams και Red Bull, αλλά κατέφερε να τερματίσει 12ος μετά από μια στάση για επισκευές. Ο Ricciardo ήταν τελικά 15ος, ένα γύρο πίσω, μία μόλις εβδομάδα αφότου είχε πάρει τη 2η θέση στη Σιγκαπούρη.

Ο team-mate του Αυστραλού, ο Daniil Kvyat –του οποίου το μονοθέσιο ανακατασκευάστηκε εξαρχής, με νέο πλαίσιο, κινητήρα και κιβώτιο, μετά τη σφοδρή σύγκρουση στις κατατακτήριες – είχε ένα δύσκολο αγώνα με πολλά προβλήματα και κατάφερε να πάρει μόλις τη 13η θέση.

Ξεκινώντας από τη 13η θέση, λόγω της ποινής τριών θέσεων για τη σύγκρουση με τον Massa στη Σιγκαπούρη, ο Nico Hulkenberg έφερε τη Force India σε μια πολύ καλή 6η θέση, κερδίζοντας έδαφος στην εκκίνηση και περνώντας και τις δύο Lotus στα pit-stops.

Παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική δυσπραγία της Lotus, οι Romain Grosjean και Pastor Maldonado πήραν την 7η και 8η θέση, με τις δύο Toro Rosso, των Max Verstappen και Carlos Sainz, να κλείνουν την πρώτη δεκάδα.

Ο Verstappen είχε ξεκινήσει 17ος αφού δέχτηκε και αυτός ποινή τριών θέσεων λόγω του ότι σταμάτησε το μονοθέσιό του σε επικίνδυνη θέση στις κατατακτήριες, όταν έπαθε βλάβη στα ηλεκτρικά. Ο Sainz είχε τη δική του περιπέτεια στον αγώνα, όταν χτύπησε ένα κολονάκι στην είσοδο του pit-lane, σπάζοντας την εμπρός πτέρυγά του την οποία η ομάδα αναγκάστηκε απρόσμενα να αλλάξει. Ο Ισπανός έχασε στη συνέχεια τη μάχη με τον team-mate του για την 9η θέση.

Για τη McLaren, ο αγώνας στην πίστα της Honda ήταν απογοητευτικός, με τον Fernando Alonso να δείχνει ανοιχτά ότι απαιτεί γρήγορη βελτίωση ή απαλλαγή του από το 3ετές συμβόλαιό του με την ομάδα. Στην αρχή του αγώνα ο Ισπανός χαρακτήριζε στον ασύρματο τις επιδόσεις του μονοθεσίου του «ντροπιαστικές, πολύ ντροπιαστικές», και αργότερα τον κινητήρα της Honda «επιπέδου GP2», κλείνοντας τη φράση του με μια κραυγή απόγνωσης.

Ο Alonso τερμάτισε τελικά 11ος, με τον Jenson Button στη 16η θέση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ GP ΜΕΤΑ ΑΠΟ 53 ΓΥΡΟΥΣ:

ΘΕΣΗΠΙΛΟΤΟΣΧΩΡΑΟΜΑΔΑΧΡ./ΔΙΑΦ.ΒΑΘ.
1 Lewis HamiltonGBRMercedes1:28:06.50825
2 Nico RosbergGERMercedes+18.964s18
3 Sebastian VettelGERFerrari+20.850s15
4 Kimi RäikkönenFINFerrari+33.768s12
5 Valtteri BottasFINWilliams+36.746s10
6 Nico HulkenbergGERForce India+55.559s8
7 Romain GrosjeanFRALotus+72.298s6
8 Pastor MaldonadoVENLotus+73.575s4
9 Max VerstappenNEDToro Rosso+95.315s2
10 Carlos SainzESPToro Rosso+1 γύρος1
11 Fernando AlonsoESPMcLaren+1γύρος0
12 Sergio PerezMEXForce India+1γύρος0
13 Daniil KvyatRUSRed Bull Racing+1γύρος0
14 Marcus EricssonSWESauber+1γύρος0
15 Daniel RicciardoAUSRed Bull Racing+1 γύρος0
16 Jenson ButtonGBRMcLaren+1 γύρος0
17 Felipe MassaBRAWilliams+2 γύροι0
18 Alexander RossiUSAMarussia+2 γύροι0
19 Will StevensGBRMarussia+3 γύροι0
20 Felipe NasrBRASauberΕγκατ.0

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube