GP ΗΠΑ, FP2: Ακυρώθηκε λόγω ισχυρής βροχής

GP ΗΠΑ, FP2: Ακυρώθηκε λόγω ισχυρής βροχής

Η δεύτερη σειρά των ελεύθερων δοκιμαστικών του Grand prix των ΗΠΑ ανεβλήθη και στη συνέχεια ακυρώθηκε λόγω ισχυρής βροχόπτωσης.

Οι ομάδες από την πρώτη, πρωινή σειρά των δοκιμαστικών (FP1) περιορίστηκαν από το βροχερό καιρό και έγραψαν πολύ λίγους γύρους.

Η συνέχεια όμως, όπως την είχε περιγράψει η πρόβλεψη, ήταν ιδιαίτερα περιοριστική και οι οργανωτές με τη FIA δεν μπόρεσαν να διαμορφώσουν νέο πρόγραμμα μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, ο καιρός περιόρισε στο έδαφος και το νοσοκομειακό ελικόπτερο, οπότε βάσει κανονισμών, η FP2 δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί.

Ο άσχημος καιρός προβλέπεται ότι θa συνεχιστεί όλο το σαββατοκύριακο, με αιφνιδιαστικές καταιγίδες μικρής διάρκειας μέχρι την Κυριακή το πρωί, οπότε και θα ξεκινήσει βαριά βροχή. Και χωρίς υποχώρηση των φαινομένων, δεν βλέπουμε πώς θα τηρηθεί το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου, και θεωρούμε ότι το πιθανότερο είναι να μην γίνει ο αγώνας την Κυριακή.

Βέβαια, στα πρόσφατα χρόνια, κατατακτήριες δοκιμές είχαν αναβληθεί μέχρι και την Κυριακή το πρωί, όταν ο καιρός τις είχε αποκλείσει το Σάββατο, αλλά οι αγώνες είχαν γίνει, έστω κι αν μερικές φορές περιορίστηκαν ή μετατέθηκαν.


Αυτή είναι η ταμπέλα που αναρτήθηκε στην αίθουσα Τύπου της πίστας του Austin

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube