GP Βραζιλίας: Απολαύστε τον γύρο της pole position του Hamilton [video]

GP Βραζιλίας: Απολαύστε τον γύρο της pole position του Hamilton [video]

Ο Hamilton πήρε την 60ή pole της καριέρας του, αλλά αυτή τη φορά ο Rosberg ήταν επιθετικός και δεν έδειξε να αρκείται στη 2η θέση.

Με μια εκπληκτική μάχη ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές στο GP της Βραζιλίας. Ο Lewis Hamilton πήρε την 60η pole position της καριέρας του. Αντίθετα με τους πρόσφατους αγώνες όμως, ο Rosberg έδειξε ότι δεν αρκείται στην 2η θέση.

Η πρόγνωση του καιρού έδινε αυξημένη πιθανότητα βροχής. Ο συννεφιασμένος ουρανός ήταν ένα άγχος για όλους, όμως τελικά δεν έπεσαν παρά μερικές ψιχάλες, οι οποίες δεν επηρέασαν καθόλου τη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο Hamilton δεν ορίζει την τύχη του. Ακόμη κι αν κερδίσει τον αυριανό αγώνα και κάνει το ίδιο και στο φινάλε της σεζόν στο Abu Dhabi σε 15 ημέρες, στον Rosberg αρκεί μία δεύτερη και μία τρίτη θέση για να πάρει τον τίτλο. Από τον άλλη ο Γερμανός με νίκη στον αυριανό αγώνα καθαρίζει το πρωτάθλημα. Και φαίνεται ότι πήγε στη Βραζιλία αποφασισμένος να πάρει αυτή τη νίκη, απαντώντας σε όσους τον επέκριναν για την βαθμοθηρική του τακτική στους τελευταίους αγώνες.

Οι δυό τους είχαν μια σπουδαία μονομαχία στο Q3. Ο Hamilton έκανε τον ταχύτερο γύρο στην πρώτη προσπάθεια και είχε την προσωρινή pole, με διαφορά δύο περίπου δέκατα από τον δεύτερο Rosberg. Στην τελευταία καθοριστική προσπάθεια, ο Hamilton βγήκε πρώτος στην πίστα. Και ενώ βελτίωσε τον χρόνο του στο πρώτο και στο δεύτερο χρονομετρημένο κομμάτι της πίστας, ο Rosberg που ερχόταν από πίσω κινούνταν ακόμη ταχύτερα, ένα δέκατο στο πρώτο sector και 24 χιλιοστά στο δεύτερο. Στο τρίτο κομμάτι όμως έχασε χρόνο, με αποτέλεσμα η pole position να μείνει στα χέρια του Hamilton.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Kimi Raikkonen με τη Ferrari, ο οποίος έκανε ένα εκπληκτικό τελευταίο γύρο για να περάσει μπροστά από τον Max Verstappen με τη Red Bull και την δεύτερη Ferrari του Sebastian Vettel. Από την 6η θέση θα εκκινήσει ο Daniel Ricciardo. Πίσω του θα έχει τον Romain Grosjean που έκανε μια εκπληκτική τελευταία προσπάθεια στο Q2 για να περάσει στον τελικό της διαδικασίας. Έχοντας ξεμείνει από φρέσκα σετ μαλακής γόμας, έκανε μία μόνο προσπάθεια με το έξτρα σετ της Pirelli, η οποία ήταν αρκετή για να τον φέρει στην 7η θέση. Ο Gutierrez με τη δεύτερη Haas είχε προσωρινά πάρει θέση στην 10άδα, βγάζοντας εκτός τον Massa. Τελικά όμως τέθηκε εκτός όταν έκλεισαν τον γύρο τους στο Q2 ο Bottas και οι δύο οδηγοί της Force India, και θα εκκινήσει από την 12η θέση.

Οι Hulkenberg και Perez θα εκκινήσουν από την 8η και 9η θέση. Την 10άδα ολοκληρώνει ο Alonso, ο οποίος νωρίτερα στο Q2 είχε κάνει έναν πολύ καλό γύρο που τον είχε φέρει στην 7η θέση, μπροστά από τις Force India και την Haas του Grosjean.

Ο Bottas, τον οποίο πέταξαν εκτός του Q3 οι Force India στα τελευταία λεπτά του Q2, θα εκκινήσει 11ος.  Η δεύτερη Williams του Massa θα είναι στην 13η θέση του grid. Για τον Βραζιλιάνο που αποχωρεί από την F1 στο τέλος της σεζόν, η συναισθηματική φόρτιση είναι έντονη αφού αυτή είναι η τελευταία φορά στην καριέρα του που αγωνίζεται μπροστά στους συμπατριώτες του. Στην 14η και 15η θέση θα είναι οι δύο Toro Rosso, με τον Kvyat να δείχνει το δρόμο στον Sainz. Ο Ρώσος φαίνεται να αποδίδει καλύτερα από τη στιγμή που ανανέωσε το συμβόλαιό του για του χρόνου.

Ο Jenson Button με τη δεύτερη McLaren, αποκλείστηκε από το Q1, μαζί με τους Magnussen (Renault), Wehrlein και Ocon (Manor), Ericsson και Nasr (Sauber). Η δεύτερη Renault, αυτή του Palmer, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη γαλλική ομάδα και για το 2017, πέρασε στο Q2 και θα εκκινήσει από την 16η θέση.



Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube